Annonce:
Annonce:

Gør et kup: Her sparer du mest når du køber brugtbil

Der sælges fortsat flere nye minibiler frem for de helt små mikrobiler. Det smitter af på priserne på de brugte mini'er, hvor du får meget mere bil for pengene

Seat Ibiza er en af de modeller, som giver meget for pengene. Især stationcar-modellen kan give ekstra nytteværdi. Foto: Seat
Seat Ibiza er en af de modeller, som giver meget for pengene. Især stationcar-modellen kan give ekstra nytteværdi. Foto: Seat
Annonce:
Følg Biler

Det er blevet mere overkommeligt at få ekstra albuerum til prisen, hvis du er på jagt efter en god, brugt bil fra 50.000-75.000 kroner.

Prisboblen på brugte mikrobiler er, med VW Up som eneste undtagelse, nærmest punkteret, mens de større brugte minibiler i Polo-klassen er faldet i pris.

Så du kan med andre ord være heldig at finde en fin minibil med fire år på bagen og op til 70.000 kilometer på tælleren til samme pris, som du for få år siden måtte give for en brugt Toyota Aygo.

- Polo-klassen er yderst interessant, fordi bilerne her er klemt i pris af den hårde konkurrence, hvor både nye mikro- og minibiler er sat ned, siger Jan Lang, analytiker på Bilbasen.

Populær minibil strandet ved forhandlerne  

Han peger på, at den forrige generation af Opel Corsa en overgang var sat ned til under 100.000 kroner for den billigste nye model.

Annonce:

Men også Seat Ibiza og den forrige Renault Clio har været solgt billigt. Og alle tre modeller er nogle af de, som Jan Lang peger på som gode køb.

Det gælder også Ford Fiesta og Hyundai i20. Det er alle biler, som giver god brugsværdi.

Opel Corsa i den forrige generation, der blev bygget frem til 2014, kan udgøre en god handel. Foto: Opel
Opel Corsa i den forrige generation, der blev bygget frem til 2014, kan udgøre en god handel. Foto: Opel

Det er især efter fire år, at priskurven knækker, så bilerne bliver billigere. Et eksempel er en Opel Corsa Enjoy 5-dørs fra 2012 (en 2013-model) med 62.000 kilometer på tælleren, som Jan lang finder til 60.000 kroner.

Til sammenligning koster en Toyota Aygo, der er omkring fire-fem år i gennemsnit 42.000 kroner.

Kig efter stationcars
Især stationcars giver nytteværdi. Analytikeren finder en Renault Clio Expression 2012 1,5 diesel med 75 hk og 112.000 km til 75.000 kroner. mens en Seat Ibiza Reference st.car diesel fra 2012 med 120.000 km står til 82.800 kroner.

Nissan Micra har også været sat ned til en nypris i nærheden af 90.000 kroner fra ny. Men den er en tand mindre i forhold til de andre.

Her er Suzukis nye angreb i miniklassen  

Annonce:

VW Polo, som har lagt navn til klassen, holder brugtpriserne så godt, at den ikke ligger på Jan Langs anbefalinger over kup. Det gælder også bestselleren, Peugeot 207.

Tendensen bekræftes af Niels Grøftehauge, analytiker på Bilpriser. Han konstaterer dog, at udviklingen ikke nødvendigvis får folk til at gå en bilklasse op.

- Der er fortsat stor efterspørgsel på mikrobilerne. Mange købere ser først og fremmest på driftsudgifter som vedligeholdelse, brændstof og ejerafgift. Men hvis de har brug for mere plads, har det aldrig været billigere, siger Niels Grøftehauge.

Dropper dieselmotor
Han hæfter sig ved, at der også er sket et skred i de større bilklasser. Her er folk begyndt at skippe biler med dieselmotorer, som ofte lider under høj ejerafgift og partikelfilterafgift, og ældre biler med benzinmotorer, hvilket også påvirker priserne.

Annonce:

- Mange dropper dieselmotorerne, da de opdager, at der kan komme udgifter og skifter til benzinmotorer. Men modeller med nye moderne turbobenzinmotorer med lavere forbrug skubber også til udviklingen, siger han.

Ifølge Bilbasen er udbuddet af miniklassebiler med diesel dog så beskedent, at priserne er stabile.

Danskerne bruger flere penge på nye biler og er kørt trætte i de helt små mikroer, der de seneste år har mistet deres dominerende stilling på top 20-listen over nybilssalget.

Eneste undtagelse er VW Up, som fortsat tager kegler. De lidt større minibiler har også vundet terræn. Minibils-salget har været drevet af mange kampagner, som altså smitter af på de brugte.

 

Up holder skansen på brugtmarkedet

Den populære VW Up får nu et facelift, som skal gøre den ung lidt endnu. Foto: PR
Den populære VW Up får nu et facelift, som skal gøre den ung lidt endnu. Foto: PR

VW Up har siden lanceringen i 2011 været en af danskernes mest foretrukne biler og konstant ligget i toppen af salgslisterne. Populariteten afspejler sig på brugtbilsfronten, hvor Up holder et højere niveau end de andre mikrobiler.

Nu kommer der et let facelift, og det vil umiddelbart ikke rokke ved værdifastheden, mener Jan Lang, analytiker på Bilbasen.

Annonce:

- Up holder prisen, fordi efterspørgslen er større end udbuddet. Samtidig fastholder importøren sin 'kontrakt med køberne' om ikke at sælge bilen på udsalg, siger Jan Lang, der hæfter sig ved, at Up med faceliftet sælges til fortsat samme nypris.

Det betyder også noget, at Up i sin tid kom godt fra start.

- Den kom på det rigtige tidspunkt, da finanskrisen gjorde, folk valgte mikrobiler. Den kørte sig ind i danskernes hjerte, og det var også usædvanligt, at man kunne få en Folkevogn til den pris, siger Jan Lang.

Vi kører VW Up - så luksuriøst kører de i Sverige  

Mens Bilbasen ser, at en typisk mikrobil taber 60 procent over fire år, er værditabet på en Up 50 procent. Og liggetiden er beskedne 47 dage.

Da vi tjekkede medio august var der kun 300 biler til salg på Bilbasen, selv om der er solgt over 42.000 Up-modeller.

riseksempler er en 3-dørs Up fra 2013 med Move Up-udstyr 51.000 km på tælleren, der koster 60.000 kroner og en 5-dørs move Up fra 2013 med 44.000 km, der koster 65.000 kroner.

Annonce:

Hvis du går efter en mikrobil, som giver meget for pengene, er Hyundai i10 af den nye generation et godt alternativ. Det er den største bil i mikroklassen, og den er fint udstyret.

Et eksempel er en i10 med Comfort-udstyr fra 2014, der har kørt 31.000 km og koster 69.990 kroner. Hos Bilpriser vurderer analytiker Niels Grøftehauge, at de andre mikrobiler ikke nødvendigvis klarer sig ringere end Up.

- De starter fra et lavere prisniveau end VW Up, men jeg har ikke oplevet nogle, som er solgt under vurderingen. Der er stadig et stort behov for biler, som er billige i drift, mener Niels Grøftehauge.

Ny VW Up! Mere bil for pengene

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Anders Fogh havde næsegrus beundring for kommunist-Kina
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: