Grønnere end en mikrobil: Hybrid-version af Audi Q7 til Danmark

Den største SUV i modelprogrammet hos Audi er på vej til Danmark som plug-in-hybrid med imponerende brændstoføkonomi

Trods en stor V6-motor i Q7 bidrager elmotoren til et forbrug, som ligger langt under en klassisk mikrobil. (Foto: PR)
Trods en stor V6-motor i Q7 bidrager elmotoren til et forbrug, som ligger langt under en klassisk mikrobil. (Foto: PR)

Det kan godt være, at Audi Q7 er en af de allerstørste biler på det danske marked, og at den som regel er udstyret med en motor i samme ende af skalaen. Men nu er hybrid-versionen af Q7 på vej til Danmark, og det er med et brændstofforbrug, hvor selv ikke de mindste mikrobiler kan følge med.

Bilens litium-ion-batteri, der kan oplades via en stikdåse, kan lagre 17,3 kWh. Med sin elektriske rækkevidde på op til 56 km dækker SUV'en det dagligekørselsbehov hos de fleste danske familier.

Der er oplysninger, der kan virke som bagateller, men kan have afgørende betydning, hvis der efterfølgende opstår uenighed om købet eller fejl på bilen. (Foto: PR) Bilnyheder FDM advarer: Alvorlige fejl i hver anden slutseddel

Ved blandet kørsel klarer bilen teoretisk set mere end 50 km/l, hvilket blot udleder 50 gram CO2 pr. kilometer. Til sammenligning klarer Danmarks mest solgte bil de seneste år – mikrobilen Volkswagen Up – 24,4 km/l ved blandet kørsel, hvilket udleder 95 gram CO2 pr. kilometer.

Første model i Q-familien
Så trods en stor diesel V6-motor i Q7 bidrager elmotoren til et forbrug, som ligger langt under en klassisk mikrobil. Til gengæld kan man købe mange mikrobiler for prisen på den nye Q7 plug-in-hybrid, som begynder ved 1.432.000 kr.

Det er den første plug-in-hybridmodel i Audis Q-familie, og den sætter nye standarder med en systemydelse på 373 hk og et samlet drejningsmoment på 700 Nm. Den nye SUV accelererer fra 0 til 100 km/t på 6,2 sekunder.

Nu undskylder Jeremy Clarkson over for Top Gear-produceren Oisin Tymon, som han slog med en knytnæve sidste år. Clarkson og BBC har indvilget i at betale mindst 100.000 pund til Tymon. (Foto: Kirsty Wigglesworth/AP) Bilnyheder Nu er sagen lukket: Så meget koster Clarksons knytnæve

Standardudstyret omfatter bl.a. 3-zoners klimaanlæg, 19” aluminiumsfælge, navigation og Audi virtual cockpit med høj opløsning, som leverer knivskarpe visninger og grafikker – herunder særlige visninger som eksempelvis powermeteret, plug-in-hybridsystemets energiflow, rækkevidden og højvoltsbatteriets ladetilstand.

Fra begyndelsen af marts kan kunder i Danmark bestille den nye Audi Q7 e-tron 3.0 TDI quattro, og leveringen af den nye model påbegyndes i sommeren 2016.

Tyngdekraften er sat ud af spil i den nye film fra Opel. (Foto: Opel/YouTube) Bilnyheder Drømmebilen fra Opel: Se den spektakulære reklame

12 kommentarer
Vis kommentarer