Hård kamp: Her er finalisterne til Årets Brugtbil

Fem kandidater dyster om den prestigefulde titel – årets bedste brugtbil afsløres snart

Honda Civic blev Årets Brugtbil i 2014. Snart findes årets vinder af den fornemme titel. (Foto: Jacob Ehrbahn)
Honda Civic blev Årets Brugtbil i 2014. Snart findes årets vinder af den fornemme titel. (Foto: Jacob Ehrbahn)

Danskerne køber brugte biler i stor stil, og kåringen Årets Brugtbil sætter fokus på hvilke aspekter, der gør en brugtbil til et godt køb.

Sidste år vandt Mercedes C-klassen i årgangene 2007 til 2011, og den er et godt eksempel på en brugtbil med lave driftsomkostninger uden egentlige typefejl.

- Der er mange elementer, der indgår i et godt brugtbilkøb. Er priserne på bilen lave, er den billig i drift, og er der risiko for uforudsete omkostninger til reparationer. Det er nogle af de faktorer, som juryen dykker ned i, forklarer Jan Lang fra Bilbasen.

Seat Mii er den billigste blandt trillingerne fra Volkswagen, men det er samtidig den absolut mindst solgte. Det skal en ny pris forsøge at ændre på. (Foto: PR) Bilnyheder Bilmærke dumper prisen for at vinde terræn  

Han deltager sammen med repræsentanter fra en række medier – herunder Ekstra Bladet – og fagorganisationer i juryen.

Høj standard
Det er en lang række delelementer, som samlet gør vinderen til det bedste køb. Juryen kigger blandt andet på, hvor meget det koster at eje finalebilerne, og så er det en afgørende faktor, at bilernes tekniske standard er de højeste på brugtbilmarkedet.

- Årets Brugtbil er et pejlemærke på brugtbilmarkedet, og det bedste bud på en brugtbil, der er et godt køb. Derfor vurderer vi bilerne ud fra forskellige faktorer, siger Steen Bachmann, redaktionschef på Bilmagasinet.

I år er det modeller fra BMW, Ford, Honda, Nissan og Toyota som kæmper om titlen. Vinderen offentliggøres d. 3. juni.

Manglende afstand provokerer dine medtrafikanter. Du skal som udgangspunkt holde mindst to sekunders afstand til bilen foran. (Foto: Colourbox) Bilnyheder Se hvad der irriterer danskerne mest i trafikken  

11 kommentarer
Vis kommentarer