Annonce:
Annonce:

Hackere efterlyses: Tjen penge på at nedbryde Fiats systemer

Hvis du er ferm med en computer og i stand til at hacke Fiats software, er der gode penge at tjene

Fiat og Chrysler deler en masse teknik, og den skal nu testes mod hackere. Foto: Fiat
Fiat og Chrysler deler en masse teknik, og den skal nu testes mod hackere. Foto: Fiat
Annonce:
Følg Biler

I takt med at bilerne bliver mere intelligente og selvstyrende, bliver de også mere sårbare over for hackere, som i større eller mindre grad kan overtage styringen med dele af helt almindelige biler.

Netop bilproducenten Fiat Chrysler, FCA, har tidligere oplevet, hvor slemt det kan gå, og derfor har de nu lanceret 'The Bug Bounty Program' sammen med firmaet Bugcrowd.

Det er et tiltag, der giver hackere mulighed for at afprøve eventuelle svagheder i FCA software og så indberette det direkte til producenten. Og det vil FCA gerne betale helt op til 10.000 kroner for.

Slut med spejle: Her er fremtiden

- Vi vil gerne opfordre uafhængige sikkerhedseksperter til at fortælle os, hvad de har fundet, så vi kan løse potentielle sårbarheder, før de bliver et problem for vores forbrugere, forklarer Titus Melnyk, seniormanager hos FCA's sikkerhedsarkitektur i en pressemeddelelse.

Annonce:

Tog røven på journalist
Bugcrowd er et såkaldt 'crowdsourced' fællesskab med hackere, der i samfundets interesse hacker forskellige systemer for at afsløre svagheder, så de kan blive fikset, inden ondsindede hackere opdager dem.

Tilbagekalder 1,4 mio. biler for sikkerhedsbrist

- Cybersikkerhed i biler er reel, kritisk, og kommet for at blive. Bilfabrikanterne har mulighed for at engagere hackere, der allerede er klar til at hjælpe, og FCA USA er den første bilproducent til at udnytte dette forhold gennem sit bounty-program, siger Casey Ellis, CEO og stifter af Bugcrowd, og uddyber:

- Forbrugeren er begyndt at forstå, at bilen i dag dybest set er en to tons tung computer. FCA's amerikanske kunder er de virkelige vindere af dette program. De får et endnu mere sikkert produkt.

Balladen for FCA startede, da det lykkes to hackere at stoppe en Jeep Cherokee på motorvejen, på trods af at der sad en journalist fra magasinet Wired bag rattet.

Efterfølgende tilbagekaldte FCA 1,4 millioner biler med det særlige multimedia-system, som var sårbart.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: