Annonce:
Annonce:

- Har haft 40-50 biler

Bil-entusiast: ’Top Gear’-vært Felix Smith har været hardcore Mercedes-fan, siden han som barn skrev nummerplader ned i sin lille bog

Felix Smith har taget racerlicens, og det er hans nytårsfortsæt at få den brugt. Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan
Felix Smith har taget racerlicens, og det er hans nytårsfortsæt at få den brugt. Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan
Annonce:
Følg Biler

- Du har været vært på ’Top Gear’, så interessen for biler må være der - hvornår begyndte den?

- Lige så langt tilbage, jeg kan huske, har jeg elsket biler. Jeg var ikke særlig gammel, da jeg begyndte at kigge langt efter fede biler på gaden, og dem var der ikke særlig mange af i Danmark.

- Det var der til gengæld, når vi kørte ned gennem Europa på sommerferie. Dengang var børn jo ikke velsignede med iPads, så jeg sad i stedet med min lille notesbog og noterede mærke, model, nummerplade og andre kendetegn, når jeg så en fed bil.

- Hvad brugte du det til?

- Ikke noget, men havde jeg ikke været så bidt af at kigge efter fede biler dengang som tidsfordriv, havde jeg måske ikke interesseret mig så meget for dem i dag. Jeg fandt faktisk bogen for ikke så længe siden og bladrede igennem den, og jeg kunne godt huske nogen af bilerne endnu.

Annonce:

Felix Smith

  • Journalist, radio- og tv-vært.

  • Debuterede i ungdomsprogrammet ’Rundfunk’ i 2003.

  • Har siden lavet et utal af programmer på både DR1 og TV 2, samt vært for Dansk Melodi Grand Prix.

  • Har senest været vært på ‘Top Gear’ på Kanal 5.

- Er der et bilmærke, der betyder noget særligt for dig?

- Mit hjerte har altid banket et ekstra slag for Mercedes, og som voksen har jeg også prøvet alle modeller fra 1971 og frem. Det mærke indrammer alt, hvad der i mine øjne er fedt ved biler, og samtidig er det et af de bilmærker, der har overlevet længst og med god grund.

- Så er jeg spændt på, hvad du kører i idag?

- En Mercedes EQS, der er den største elbil, en kæmpe flyder, Mercedes har på markedet. Det er fire måneder siden, jeg fik den. Før det kørte jeg i en Mercedes Hybrid E-klasse.

Privatfoto
Privatfoto
 

- Mange bilentusiaster har et problem med, at elbiler er for lydløse og ikke lyder som en rigtig bil. Hvordan ser du på det?

Annonce:

- Det kan jeg til dels tilslutte mig, men elbiler er også noget helt andet. Det er mere computer end motor. Det er en anden køreoplevelse for mig at køre elbil, og at den er så lydløs, forbedrer faktisk min køreglæde, især hvis jeg skal køre langt. Der kan man godt blive træt i hovedet af motorlarm.

- På den måde er elbiler mere komfortable at rejse langt i, og så føler jeg mig også mere sikker i min elbil. Den kører jo bedre bil end mig.

- Kører du tit langt?

- Jeg kører nok 30.000 kilometer om året. En stor del af dem er, når jeg skal besøge min mormor i Schweiz. Det bliver gerne en 5-6 gange om året, jeg kører derned for at holde ferie hos hende.

Hvad har du altid med i bilen?

- En lommebog.

- Hvilken var din første bil?

- Det var faktisk ikke en Mercedes, selvom man skulle tro det. Det var derimod en Mazda 323 fra 1983, som jeg fik af min mor, da jeg flyttede hjemmefra. Det var hendes gamle, og det var meget praktisk, for på det tidspunkt var jeg ejendomsmæglerelev, og så var det noget nemmere at komme rundt til fremvisningerne.

- Hvad betød det for dig at få bil dengang?

Annonce:

- Jeg glemmer aldrig nogensinde følelsen af at sætte mig ind i min egen bil, starte motoren og bare køre. Jeg havde drømt om det hele mit liv, og pludselig var jeg gammel nok til, at det blev virkelighed. Det var den ultimative frihed at vide, at jeg kunne blive ved med at køre lige hvorhen, jeg ville, til tanken var tom.

- Hvornår fik du så din første Mercedes?

- Da jeg fik mit første ordentlige, velbetalte job som 27-årig, købte jeg en Mercedes 230E fra 1983. En gammel, men flot og velholdt dame i mørkegrøn med cremefarvet indtræk.

- Har du haft mange biler siden?

- På de 28 år jeg har haft bil, har jeg nok været igennem 40-50 stykker. Det har kun kunne lade sig gøre, fordi man kan lease i dag. Det er jo en gave for sådan en som mig, der drømmer om at prøve alle bilmodeller én gang.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Her er tre steder, du kan spare på værkstedsregningen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: