Annonce:
Annonce:

Heftig debat: Er du alfahan nok til at køre ny sportsvogn?

Indholdet af den medfølgende brochure til den nye Fiat 124 Spider er beskyldt for at være kvindehadsk af argentinske feminister

Er Fiat 124 Spider kun til alfahanner? Det mener Fiat i Argentina. Feministiske grupper er derimod ikke enige. (Foto: PR)
Er Fiat 124 Spider kun til alfahanner? Det mener Fiat i Argentina. Feministiske grupper er derimod ikke enige. (Foto: PR)
Annonce:
Følg Biler

Er det kun alfahanner, der kan køre åbne sportsvogne?

Det mente Fiat i Argentina indtil for nylig. Altså, indtil de kom i sigtekornet hos forskellige feministiske grupper i det sydamerikanske land, for at have lavet en mere end upassende brochure, som nye ejere af Fiat 124 Spider fik med i forbindelse med købet af deres nye sportsvogn.

Fiat 124 Spider er den italienske udgave af Mazda MX-5, og den er netop introduceret i Argentina, men den medfølgende brochure, som helt sikkert var tiltænkt som sjov, er blevet meget dårligt modtaget.

Dels fordi alle kvinder omtales som 'co-piloter', som om, det er utænkeligt, at de kører Spider selv.

Ifølge The Guardian, står der også i brochuren: 'Hvis en kvindes nederdel er for kort, anbefaler vi, at hun rejser på bagsædet for at bevare koncentrationen.'

Annonce:

Den fortsætter med flere gode råd som: 'Hvis nederdelen ikke er så kort, men du har tendens til at have omvandrende hænder, bør hun også rejse på bagsædet.'

Tyskerne raser: Vil gøre Fiat og Chrysler ulovlige  

Fiat trækker bogen tilbage
Men den slags råd er ikke noget, som de argentinske feministiske grupper finder sig i. Blandt flere har arrangørerne af protestmarchen #NiUnaMenos, som bedst kan oversættes til 'Ikke én mindre', betegnet brochuren som 'en oversigt over stereotype og kvindefjendske budskaber.'

Bogen har ellers vundet adskillige reklamepriser i Argentina for dens anderledes og humoristiske tilgang til bilmanualer.

Problemet er bare, at det tilsyneladende kun er branchefolkene, som synes, at den er sjov.

Udgivelsen af håndbogen kommer på et særdeles ubelejligt tidspunkt, fordi den kommer i kølvandet på en række argentinske protester mod netop sexisme og hustruvold.

Og bogen har altså fået de argentinske kvinderettighedsorganisationer til at gå i krig med Fiat, og de er tydeligvis blevet hørt.

Fiat har nemlig trukket bogen tilbage og undskyldt.

Den nye, og omdiskuterede, 124 Spider bliver sat til salg i Danmark efter sommerferien.

Mystisk bilulykke: Kvinde kører galt i ny Tesla

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: