Annonce:
Annonce:

Her er den danske pris på Tesla Model 3

Bilbasen har taget den store lommeregner i brug og fundet frem til, hvad den nye Model 3 formodentlig kommer til at koste i Danmark

Telsa Model 3 kommer sandsynligvis til salg i Danmark fra slutningen af 2017. (Foto: PR)
Telsa Model 3 kommer sandsynligvis til salg i Danmark fra slutningen af 2017. (Foto: PR)
Annonce:
Følg Biler

Der har været stort postyr om Teslas nyeste våben i kampen mod de traditionelle brændstofbiler. Model 3, som bilen er døbt, vil i USA kun koste 35.000 dollars, hvilket svarer til omkring 230.000 kroner.

Det er altså en bil, som kommer til at koste under halvdelen af en Model S, som trods alt har leveret fine salgstal med mere end 100.000 solgte modeller på verdensplan siden lanceringen i midten af 2012.

Ny Audi A3 får tre cylindre under hjelmen

Men én ting er den amerikanske pris på den kommende Tesla. En helt anden ting er naturligvis prisen i Danmark, når bilen formodentlig lander på vore breddegrader i slutningen af 2017.

Artiklen fortsætter under videoen

I september 2015 præsenterede Tesla deres model X. Se med her

Annonce:

Et kig i krystalkuglen
Der er mange faktorer, der spiller ind på den danske pris, men som planen for afgifter på elbiler ser ud for 2018, vil der være en afgift på 65 procent.

Fem fejl der får din bil til at falde i værdi

Det vil ifølge et større regnestykke med moms og fradrag lavet af Bilbasen give en samlet pris på 432.443 kroner, og dermed lander prisen altså pænt på under en halv million kroner.

Med så relativt lav en pris vil Model 3 formodentlig have en reel chance i forhold til eksempelvis BMW 3-serie og Audi A4, selvom den naturligvis ville have endnu bedre vilkår, hvis ikke regeringen havde indført registreringsafgiften på el-biler. Så ville den nemlig koste 286.435 kr. på danske plader.

Se billederne: Historisk Le Mans-Porsche fra 1972 genoplivet

Selvom der er længe til, at vi ser bilen på vejene, må man dog sige, at det har været en flyvende start for den amerikanske elbilproducent. I øjeblikket er der 276.000 købere, der hver har lagt et depositum på 1.000 dollar for at komme på venteliste til bilen.

Dommer slår fast: Porsche ikke ansvarlig for Paul Walkers død

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fedte-Frederiksen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: