Annonce:
Annonce:

Her er Europas bedste bil

Prisvinder: Med prisen stempler Jeep ind i fremtiden, mener dansk jurymedlem

PR-foto
PR-foto
Annonce:
Følg Biler

Herhjemme blev det den elektriske Volkswagen ID.Buzz, der kørte hjem med titlen som Årets Bil i Danmark 2023, men da den europæiske kåring ’Car of The Year’ blev afholdt i 2023-udgaven måtte ID.Buzz tage til takke med andenpladsen.

I stedet blev vinderen af titlen som Årets Bil i Europa 2023 nemlig den kompakte SUV Jeep Avenger, som vandt kåringen i ganske suveræn stil. Den lille SUV, der er designet og bygges i Europa, er den første rene elbil fra Jeep, der historisk har været forbundet med tørstige firehjulstrækkere.

FDMs biltekniske redaktør, Søren W. Rasmussen, er eneste danske jurymedlem og nyvalgt præsident for juryen. Nok havde han VW ID.Buzz som sin favorit ved kåringen, men han er stadig godt tilfreds med vinderen.

PR-foto
PR-foto
 

Annonce:

- Jeg er glad for, at det blev Jeep Avenger, som blev Car of the Year 2023. Det er en bil, der på alle måder har det, en vinderbil skal have, og som gør op med den vante forestilling om, at Jeep hører fortiden til.

- Jeep Avenger er på alle måder en moderne, elektrisk bil, der ser godt ud, er fantastisk at køre, og som har sikkerheden i orden og mange fine funktioner. Nok så vigtigt er det en bil, der for de fleste i Danmark er inden for økonomiske rækkevidde, siger Søren W. Rasmussen.

Så mange point fik de

Finalefeltet ved kåringen af Årets bil i Europa 2023. PR-foto
Finalefeltet ved kåringen af Årets bil i Europa 2023. PR-foto
 

Det er 60. gang, at en jury af europæiske biljournalister kårer ’Car of the Year’. Det er første gang i fire år, at kåringen finder sted fysisk, efter at Covid-19-pandemien i 2020 henviste den til en online-kåring.

Jurymedlemmerne stemte således på finalebilerne i år:

Jeep Avenger: 328 point

VW ID. Buzz: 241 point

Nissan Ariya: 211 point

Kia Niro: 200 point

Renault Austral: 163 point

Peugeot 408: 149 point

Toyota bZ4X/Subaru Solterra: 133 point

Elektrisk finalefelt
Som det var tilfældet, da Årets Bil i Danmark skulle kåres, var finalefeltet også domineret af elektrificerede biler.

Tre af finalefeltets syv biler var således rene elbiler, mens tre andre kan fås i både benzin-, hybrid-, og elbiludgave. Kun én bil fås ikke i en ren elbiludgave.

Annonce:

- Årets syv finalister er kendetegnet ved den omstilling, hele bilbranchen er i gang med frem mod at blive helt elektriske. Seks af de syv biler fås som rene elbiler, men flere af dem fås også i andre udgaver. Det vidner om, at omstillingen ikke sker lige hurtigt rundt om i Europa. Set med danske øjne var det dog positivt, at de rene elbiler klarede sig så godt, siger Søren W. Rasmussen.

Det er første gang, at en Jeep vinder titlen som Årets Bil i Europa.

Kort om vinderbilen

  • Jeep Avenger kommer udelukkende som elbil her i Danmark.

  • Elbiludgaven har 156 hestekræfter.

  • Batteripakken er på beskedne 54 kWh.

  • Rækkevidden er på 400 kilometer

  • Den kan hurtiglade med op til 100 kW

  • Det tager 24 minutter at oplade fra 20 til 80 procent.

  • På en 11 kW hjemmelader tager det 5,5 timer at lade bilen op.

  • Avenger kommer til Danmark i løbet af foråret.

  • Jeep Danmark regner med en startpris i omegnen af 300.000 kroner.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

- Vi har store forventninger

PR-foto
PR-foto
 

Det forventes, at Jeep Avenger lanceres på det danske marked i løbet af foråret og sommeren, og hos Jeep i Danmark vækker titlen i sagens natur stor glæde.

- Vi har store forventninger til Jeep Avenger i Danmark. Det havde vi før kåringen, men kåringen skubber selvfølgelig yderligere positivt til vores forventninger, siger Alexander Thornton Rasmussen, som er branddirektør for Jeep i Danmark.

Avenger hører til i klassen for de såkaldte B-SUV’er, og her bidrager elbilen med noget Jeep-hårdførhed, lyder det fra mærkets danske importør.

Annonce:

- Den skiller sig ud i segmentet med et stærkt og karismatisk design, lækker kabine med god plads samt køreegenskaber til både skov og by - og så er den hårdfør og lavet til at blive brugt. Jeep Avenger kombinerer Jeeps legendariske SUV-historie med europæisk sans for detaljen i en kompakt, agil og elektrisk SUV.

- Den er startskuddet til nogle spændende år for Jeep, og vi glæder os til at vise Avenger frem, når den kommer til Danmark til foråret, siger Alexander Thornton Rasmussen.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Avenger er en forsmag

PR-foto
PR-foto
 

Den ærkeamerikanske bilproducent Jeep står over for en større omvæltning. Der skal nemlig produceres langt flere elbiler.

Titelvinderen Jeep Avenger er den første model i en række af nye fuld-elektriske SUV-modeller fra mærket. Jeep har en strategi, som siger, at mærket skal være verdensledende inden for elektriske SUV’er.

- Avenger vil blive den nye indgangsmodel til Jeep-mærket og fuldende vores tilstedeværelse i SUV-segmenterne, har Antonella Bruno, som er chef for Jeep i Europa, tidligere fortalt.

- Vi regner med, at den vil blive vores bedst sælgende model i 2024, lød det videre fra chefen.

Hvornår de næste fuldelektriske Jeep-SUV’er kommer til Europa står imidlertid endnu ikke klart.

Læs mere om Avenger her

Er din familie ved at vokse ud af den firehjulede? Så find en ny model lige her. De er særdeles velegnede til ballade på bagsædet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Det er en alvorlig situation, siger Mette
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: