Her er Veyrons afløser: 5 vilde facts om den nye Bugatti Chiron

Bugatti har med en ny superbil endnu en gang lagt afstand til alt, der minder om ydmyghed og jantelov – verdens hurtigste bil er blevet endnu vildere

Bugatti Chiron er med sine 1500 hk den mest kraftfulde bil, der nogensinde er sendt på gaden. (Foto: PR)
Bugatti Chiron er med sine 1500 hk den mest kraftfulde bil, der nogensinde er sendt på gaden. (Foto: PR)

Den franske bilproducent er klar med afløseren for Veyron, og med en nyudviklet motor med 16 cylindre og 1500 hk fastholder den pladsen på toppen i hierarkiet af supersportsvogne. Vi har fundet fem fascinerende facts om Chiron:

#1 - Prisen
Hvis du vil gøre dig forhåbninger om at få fingrene i en Chiron, kan du næppe nøjes med at tage et lån i husets friværdi. Du skal nok nærmere tage lån i samtlige ejendomme i den nærmeste provinsby.

Se også: Grønnere end en mikrobil: Hybrid-version af Audi Q7 til Danmark

For selvom prisen ”kun” er 2,6 millioner dollar, hvilket svarer til knap 20 millioner kroner, så skal du – hvis du vil have den indregistreret i Danmark – lægge yderligere knap 30 millioner oveni, så prisen ender i underkanten af 50 millioner kroner. Held og lykke med at overtale din bankrådgiver.

#2 - Motoren
Men hvad får man så for sine mange millioner? Jo, man får blandt andet en af de største motorer, du kan finde i en gadebil. Den nyudviklede W16-motor leverer i samarbejde med fire store turboladere intet mindre end 1500 hestekræfter og 1600 Nm mellem 2000 og 6000 omdrejninger.

Det er første gang nogensinde, at en så kraftfuld bil bliver sendt på gaden, og når bilen kører for fuld udblæsning pumpes 60.000 liter luft igennem motoren pr. minut.

#3 - Kølingen
Kølesystemet består af to kredsløb. Det ene er til køling af selve motoren, mens det andet skal nedkøle de fire turboer. Når bilen nærmer sig topfarten – og den kommer vi ind på under næste punkt – løber de 40 liter kølervæske igennem systemet hver tredje sekund. Det betyder, at kølingen pumper omkring 800 liter gennem systemet i minuttet.

 

#4 - Farten
Både Koenigsegg og Hennesey har produceret sportsvogne, der på papiret er hurtigere end Bugattien, men forgængeren for Chiron – Veyron Super Sport – var officielt verdens hurtigste serieproducerede bil til gadebrug, og selvom Chiron er elektronisk begrænset til 420 km/t overtager den altså nu den prestigefulde titel.

 

Ifølge rygter viser foreløbige computersimuleringer, at Chirons reelle topfart er i omegnen af 440 km/t. Accelerationen fra 0 til 100 km/t skulle kunne klares på under 2,5 sekunder.

#5 - Køberne
Bilen bliver kun fremstillet i 500 eksemplarer, og en tredjedel af dem er allerede solgt, lyder meldingen fra Bugatti.

Ifølge den franske bilproducent ejer den gennemsnitlige Chiron-køber i forvejen 42 biler, et privatflyt, tre helikoptere og fire huse.

Tyngdekraften er sat ud af spil i den nye film fra Opel. (Foto: Opel/YouTube) Bilnyheder - 26. feb. 2016 - kl. 19:49 Drømmebilen fra Opel: Se den spektakulære reklame

55 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere