Annonce:
Annonce:

Her er vinderen af Årets Bil i Danmark 2016

Storfavoritten fra Opel løber med sejren og den prestigefulde titel

Årets Bil 2016 er Opel Astra (Foto: Esben Skrumsager)
Årets Bil 2016 er Opel Astra (Foto: Esben Skrumsager)
Annonce:
Følg Biler

Hvis bilen skal skiftes ud i løbet af det kommende år, skal du måske lige lægge vejen forbi din lokale Opel-forhandler. Det var i hvert fald storfavoritten Opel Astra, der endte med at løbe med sejren, da Årets Bil i Danmark 2016 blev fundet ved et arrangement torsdag aften i motorjournalisternes klub i Danmark, MKD.

Bredt finalefelt
Finalefeltet bestående af Audi A4, Jaguar XE, Mazda CX-3, Volvo XC90 og Opel Astra blev fundet i oktober måned, hvor bilerne blev udvalgt blandt mere end 30 kandidater.

Årets Bil 2016 kåres i aften: Her er de nominerede

Annonce:

Finalefeltet udmærkede sig i år ved at være usædvanligt bredt – blandt andet fordi der for første gang var en SUV i form af Volvo XC90 repræsenteret. Og hvor Opel Astra kan fås fra lige under 200.000 kr., så ligger den luksuriøse model fra Volvo med en pris på over 1.000.000 på hvide plader, så også prismæssigt var der usædvanligt stor spredning i feltet.

Fakta om Årets Bil

  • Årets Bil i Danmark er blevet kåret siden 1969.
  • Det er Motorjournalisternes Klub Danmark (MKD), der står bag kåringen.
  • De fem finalister i år var: Mazda CX-3, Jaguar XE, Volvo XC90, Audi A4 og Opel Astra

Ganske overraskende præmierede de danske motorjournalister i høj grad Volvo XC90 for sit enestående sikkerheds- og komfortniveau, hvilket i sidste ende var nok til en samlet andenplads i dette års kåring, men juryen bestående af 19 motorjournalister endte altså med at kåre Opel Astra som den endelige vinder.

Til køreprøve i Porsche: Se elever skræmt fra vid og sans Ny undersøgelse: Her de mest driftsikre biler Dyreste felt nogensinde: Her er de nominerede til Årets Bil

- Opel Astra bidrager som sådan ikke med noget, vi ikke har set før i bilverdenen, men i sin klasse er Opel Astra i høj grad med til at rykke grænserne for, hvad man kan forvente af moderne teknik og sikkerhed til en danskervenlig pris. Derfor er det i mine optik den helt rigtige vinder af titlen, forklarer formanden for MKD, Mikkel Thomsager, der til daglig chefredaktør på Bil Magasinet.

Annonce:

Storfavorit på forhånd
Astra var da også på forhånd udnævnt som storfavorit hos både Danske Spil og Betsafe, hvor man kunne spille på resultatet. Hos Betsafe gav man blot pengene 1,6 gange igen på en sejr til Astra, mens der trods alt var en anelse mere at hente hos Danske Spil, hvor en titel til Astra udløste en gevinst på 1,8 gange indskuddet.

Surt show: Rig filmstjerne må nøjes med at se på sjælden Ferrari Nu kan du spille på Årets Bil: Se storfavoritten her

Opel har tidligere kunnet bryste sig af en model, der har fået tildelt den prestigefulde titel som Årets Bil i Danmark. Sidst det skete var i 2012, hvor elbilen Opel Ampera løb med sejren, men også den noget mere udbredte Opel Corsa er tidligere løbet med sejren.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: