Her skal 100 selvkørende Volvoer på vejene

Den svenske bilproducent har planer om at iværksætte Kinas mest avancerede forsøg med selvkørende biler

Volvo XC90 regnes for at være en af de mest sikre biler i verden – blandt andet takket være en række semi-autonome funktioner. Men nu vil Volvo gå hele vejen med en række forsøg i Kina. (Foto: PR)
Volvo XC90 regnes for at være en af de mest sikre biler i verden – blandt andet takket være en række semi-autonome funktioner. Men nu vil Volvo gå hele vejen med en række forsøg i Kina. (Foto: PR)

Volvo har været synonymt med sikkerhed, lige siden virksomheden opfandt trepunkts-sikkerhedsselen i 1959. Siden da er der sket meget, men i dag producerer svenskerne fortsat nogle af de mest sikre biler i verden, og her spiller selvkørende funktioner en vigtig rolle.

Derfor vil Volvo nu iværksætte det mest avancerede eksperiment med autonom kørsel i Kina. Tanken er, at lokale bilister skal teste selvkørende biler på offentlige veje i almindelig hverdagstrafik.

Du kan selv rense luftkanalerne i bilens aircondition- eller klimaanlæg, men med et par års mellemrum bør du også få et værksted til at servicere systemet. (Foto: PR) Bilnyheder Skimmel og bakterier: Få styr på dit klamme klimaanlæg

Volvo forventer, at eksperimentet kommer til at involvere op til 100 biler, og indleder i de kommende måneder forhandlinger med interesserede byer i Kina for at se, hvilken by der bedst er i stand til at imødekomme de tilladelser, lovkrav og den infrastruktur, der er nødvendig for, at eksperimentet kan gennemføres.

Positive følgevirkninger
Den svenske producent har et erklæret mål om, at ingen må miste livet eller komme alvorligt til skade i en Volvo fra år 2020, og hos Volvo mener man, at introduktionen af den selvkørende teknologi vil være med til at nedbringe antallet af trafikuheld.

Samtidig skal den nye teknologi være med til at modvirke kødannelse, give mindre forurening og gøre det muligt for bilisterne at bruge den tid, de tilbringer i deres biler på en mere givende måde.

Normalt er airbags med til at redde liv, men nu har endnu en farlig airbag fra producenten Takata kostet en ung kvinde livet. (Arkivfoto: Colourbox) Bilnyheder Farlig airbag koster 17-årig pige livet

Ifølge tal fra Volvo indgår menneskelige fejl i op til 90 procent af alle uheld, og den faktor forsvinder naturligvis, når bilerne kører selv.

Hvad angår trafiktæthed, betyder selvkørende biler, at trafikken glider bedre, så der bliver mindre kødannelse og dermed færre skadelige udledninger med tilhørende forurening.

Telsa Model 3 kommer sandsynligvis til salg i Danmark fra slutningen af 2017. (Foto: PR) Bilnyheder Her er den danske pris på Tesla Model 3

20 kommentarer
Vis kommentarer