Her styrer robot motorcykel helt selv

Yamaha har skabt en robot, der selv kan føre en motorcykel – den skal være med til at øge sikkerheden på to hjul

Følg Biler

Det er ikke længere en selvfølge, at vi mennesker er de hurtigste på to hjul. En ny robot fra Yamaha, der har fået navnet Motobot, er designet til at køre på motorcykel, fuldstændig ligesom du ville gøre det – den skal endda selv dreje gashåndtaget og skifte gear med foden.

Der er altså ikke lavet nogen modifikationer på motorcyklens grundlæggende funktioner.

Her er bilen til dine tømmermænd - plads til 80 pizzaer

Den nuværende version af Motobot vinder dog næppe et racerløb, da den fortsat har brug for støttehjul på siderne som sikkerhed ved lav fart, og hastigheden er heller ikke i top.

Motobot tager kampen op
Hos Yamaha forventer man dog, at robotten i sidste ende vil kunne blæse af sted på to hjul med op mod 200 km/t på en racerbane. I den nyligt offentliggjorte promoveringsvideo går de endda så vidt, at de trækker tråde fra Motobot til racerlegenden Valentino Rossi.

- Målet er, at Motobot skal være i stand til at konkurrere med med Valentino Rossi på en racerbane, for på den måde vil vi kunne bruge robotten til at udvikle nye produkter, skriver Yamaha på deres hjemmeside.

Disse bilister er farligst om natten

Det er dog ikke meningen, at robotter direkte skal overtage de tohjulede maskiner – hverken på racerbanen eller på vejene. Motobot skal i stedet være med til at afprøve nye teknologier og sikkerhedssystemer, som på sigt kan være med til at gøre det mere sikkert for motorcyklister at færdes i trafikken, lyder forklaringen.

Se Yamahas robot give den gas på en lukket bane i videoen i toppen af artiklen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Lad os hermed rose de radikale