Historisk bil solgt på auktion: Så dyr blev den sidste Land Rover Defender

Produktionen af den ikoniske firehjulstrækker nærmer sig enden – nu er den sidste af slagsen blev solgt til rekordpris

Det er Land Rover Defender nummer to million, der netop er blevet solgt på auktion. (Foto: PR)
Det er Land Rover Defender nummer to million, der netop er blevet solgt på auktion. (Foto: PR)

Selvom det først er i januar 2016, at produktionen af Land Rover Defender ophører endeligt efter 68 år, er alle bilerne allerede afsat, og det er ikke længere muligt at købe den klassiske model. For nylig blev den sidste bil solgt på auktion til fordel for velgørende organisationer.

På trods af en vægt på langt over to tons sørger den enorme V12-motor for imponerende præstationer. (Foto: PR) Bilnyheder Topløs Mercedes holder dig godt varm om vinteren  

Den sidst solgte Defender er en helt særlig model. Det er nemlig Defender nummer 2.000.000 produceret, som trillede ud af fabrikken i Solihull nær Birmingham i England tilbage i maj måned i år. Siden da er den blevet gemt, så den kunne blive solgt som den sidste Defender nogensinde.

Fordobling af forventet pris
Bilen blev solgt på en stor auktion i London, hvor bilinteresserede fra hele verden var samlet for at byde på den særlige Defender-model. Land Rover havde på forhånd meldt ud, at de håbede på at få i omegnen af 200.000 pund (2.050.000 kr.) for den sidste Defender, men hård konkurrence gav auktionarius sved på panden, og pludselig eksploderede prisen.

Sådan ser det ud, når man flyver med knap 300 km/t over en Jaguar i ørkenen. (Foto: PR) Bilnyheder Nervepirrende video: Jaguar og Jetman i hedt ørkenrace  

I sidste ende var det en rig mand fra Qatar, der placerede buddet på 400.000 pund – svarende til over fire millioner kroner – som var nok til at slå konkurrenterne af banen. Dermed blev bilen både den sidst solgte og den dyreste Defender i historien.

Kendis-mekanikere
Som om det ikke var unikt nok i sig selv, at bilen markerer det skarpe hjørne i Land Rovers historie, så kan den nye ejer af bilen også blære sig med, at der har været celebre personligheder inde i processen, da bilen blev samlet. Eksempelvis har både eventyreren Bear Grylls og skuespillerinden Virginia McKenna været med til at lægge sidste hånd på bilen.

Sidstnævnte er også stifter af organisationen Born Free Foundation, der sammen med Røde Kors var modtager af den enorme sum penge, som den unikke Defender-model indbragte på auktionen.

Trods en stor motor og et dynamisk design fik Dodge Charger Daytona aldrig den store succes på racerbanerne. (Foto: PR) Bilnyheder Unik racer fundet i lade efter 40 år: Så meget er den værd i dag  

- At indsamle så stort et beløb med salget af bare én bil er fænomenalt. Uden støtten fra befolkningen og vores partnere såsom Land Rover ville vi ikke være i stand til at gøre så positiv en forskel, lød det fra Virginia McKenna efter auktionen.

Billedtekst: Virginia McKenna har siden 1950'erne været en af Englands store skuespillerinder. De senere år har hun også engageret sig i dyrevelfærd. (Foto: Andy Gotts, Animals Asia/Flickr)
Billedtekst: Virginia McKenna har siden 1950'erne været en af Englands store skuespillerinder. De senere år har hun også engageret sig i dyrevelfærd. (Foto: Andy Gotts, Animals Asia/Flickr)
 

Den allersidste Defender triller som sagt af samlebåndet i januar. Den sidste bil bliver dog ikke sat til salg, men forbliver i Land Rovers egen samling af historiske biler. Således blev den netop bortauktionerede model altså den sidst solgte Defender nogensinde.

I videoen kan du se hvilke strækninger, der er særligt belastede. (Foto: PR) Bilnyheder Vejdirektoratet: Sådan undgår du kø i juledagene  

1 af 3 Overskuddet fra auktionen gik til Røde Kors og Born Free Foundation. (Foto: PR)
2 af 3 Det var en mand fra Qatar, der til slut løb med nøglerne til den sidste Defender. (Foto: PR)
3 af 3 Det er Land Rover Defender nummer to million, der netop er blevet solgt på auktion. (Foto: PR)
21 kommentarer
Vis kommentarer