Hovsa! Billeder af ny Mercedes lækket før stor biludstilling

Fabriksbilleder lækket af tysk medie afslører den helt nye E-klasse en uge før tid

Den ligner en kloning af en Mercedes C-klasse og S-klasse, den nye E-klasse, der er blevet lækket på nettet. (Foto: Mercedes-Benz)
Den ligner en kloning af en Mercedes C-klasse og S-klasse, den nye E-klasse, der er blevet lækket på nettet. (Foto: Mercedes-Benz)

På biludstillingen i Detroit den 11. januar er en helt ny Mercedes-Benz E-klasse parat til at lægge verden for sine dæk. Det ligger fast. Derudover har Mercedes dog holdt kortene tæt til kroppen i forhold til både billeder og informationer om den nye bil.

Men ved et uheld - eller måske ikke helt utænkeligt som en del af en større plan - kom et tysk magasin til at lægge alle fabriksbillederne ud på nettet her til morgen, og de viser E-klassen fra alle vinkler både ude og inde. Desværre ikke i den allerbedste kvalitet, men vi vil ikke snyde jer.

Se også: Tæt løb i nyt rekordår: Her er de mest solgte biler i 2015

De, der venter på den nye Mercedes E, som nu er klar i 10. generation, bliver næppe skuffede, for den låner designtræk fra både C-klassen og den store S-klasse. Bilen er i Danmark til april, mens en stationcar, som vi ikke har set endnu, ankommer senere på året. I 2017 kommer desuden en coupé og en cabriolet.

Endnu mere plads i kabinen
Først lidt fakta, som de internationale bilmagasiner beskriver dem. Modellen er vokset en anelse i længden, men også akselafstanden er øget med godt seks cm, hvilket borger for endnu bedre plads i kabinen. Teknisk er E-klassen baseret på samme MRA-arkitektur som S-klassen, og har tabt sig op mod 100 kg i forhold til dagens model. Rent aerodynamisk er man nede på en værdi for luftmodstand (CW) på kun 0,23, hvilket er ny rekord i klassen.

Den nye E-klasse er gennemgribende ny, bl.a. med undervogn fra S-klassen og firecylindrede dieselmotorer med 150 eller 195 hk. (Foto: Mercedes-Benz)
Den nye E-klasse er gennemgribende ny, bl.a. med undervogn fra S-klassen og firecylindrede dieselmotorer med 150 eller 195 hk. (Foto: Mercedes-Benz)
 

Som S-klassen vil lillebror også være i stand til at køre selv i en kortere periode. Den aktive fartpilot kan holde afstanden til den forankørende bil ved hastigheder på op til 210 km /t. Evnen til at styre selv fungerer op til 130 km/t, men kun i meget kort tid, hvis man slipper rattet helt, og omfatter også evnen til at håndtere sving og foretage en overhaling.

Smartphone i centrum
Interiøret minder lidt om det, vi kender fra S-klassen med to enorme farveskærme, med mindre man vælger basismodellen, der har almindelige analoge viserinstrumenter til speedometer og omdrejningstæller.

Se også: Filmikon på auktion: Nu kan Paul Walker-signeret Jetta blive din

De nye, aktive LED-forlygter arbejder med hver 84 lysdioder, der kan drejes og tændes/slukkes individuelt for at undgå at blinde de modkørende - mens resten af vejen opretholdes oplyst. Førerens smartphone er naturligvis en vigtig del af infotainmentsystemet, men det er også muligt at bruge mobiltelefonen som tændingsnøgle, så du derfor ikke har brug for en fysisk bilnøgle til at låse og starte.

Nye motorer under hjelmen
Ifølge tysk presse kommer der to helt nyudviklede dieselmotorer på 2,0 liter og med 150 og 195 hk.

To firecylindrede benzinmodeller har 183 eller 245 hk, mens en sekscylindret diesel kaster 258 hk af sig. Der foreligger endnu ingen oplysninger om sekscylindrede benzinmotorer. Senere kommer der en AMG-version med den helt nye V8-motor, formentligt med op mod 600 hk.

Interiøret er også en revolution i forhold til dagens model, og bl.a. får alle versioner undtagen de billigste to store farveskærme. (Foto: Mercedes-Benz)
Interiøret er også en revolution i forhold til dagens model, og bl.a. får alle versioner undtagen de billigste to store farveskærme. (Foto: Mercedes-Benz)
 

En interessant model er E 350 plug-in hybrid, der kombinerer en firecylindret benzinmotor med en elektrisk motor for at tilvejebringe en elektrisk rækkevidde på 30 kilometer. Samlet systemeffekt er 279 hk her.  Skal vi være en smule ubehagelige, er det faktisk ikke på niveau med mindre modeller som Golf GTE, der kan klare op til 50 km her.

Den nye Mercedes kommer endvidere med muligheden for at tilkøbe fjernstyret parkering, så man selv kan dirigere bilen ind og ud af meget smalle parkeringsbåse ved at styre den fra en app.

Se også: Her er de mest sikre biler – og de farligste

10 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere