Hvad?! Her er Tysklands mest populære sportsvogn

Der bliver lagt masser af kræfter i arbejdet med at udvikle de vildeste sportsvogne hos de tyske bilgiganter – men nu er de blevet overhalet indenom

Lygtesignaturen afslører måske, hvilken bil der er tale om. Hvis du ikke kan gætte det, kan du trykke videre til næste billede. (Foto: PR)
Lygtesignaturen afslører måske, hvilken bil der er tale om. Hvis du ikke kan gætte det, kan du trykke videre til næste billede. (Foto: PR)

Det vrimler med eksklusive og hurtige sportsvogne på de tyske motorveje. I hvert fald når man sammenligner med de danske forhold. Masser af konkurrence og relativt lave priser giver de tyske bilentusiaster rig mulighed for at få fingrene i en sportsvogn.

Se også: Tivoli får nyt navn i Danmark  

Man kunne så måske tro, at tyskerne ville foretrække en fræk Boxster fra Porsche, en luksuriøs Mercedes eller måske en billigere Audi TT – og det gør de på sin vis også langt hen ad vejen – men det er ikke en tysk sportsvogn, der i øjeblikket indtager den prestigefyldte førsteplads.

Præmie-pony
Det er i stedet den amerikanske Ford Mustang, der med en særdeles konkurrencedygtig pris og rigeligt med hestekræfter har grebet de bilglade tyskeres hjerter.

Ifølge magasinet Auto, Motor & Sport blev der indregistreret hele 780 Ford Mustang-modeller i marts måned, mens Porsche blot formåede at få underskrevet slutsedler på 752 eksemplarer af den ikoniske 911'er. Hos Audi blev det til 708 solgte TT'ere.

Se også: Ny Ford kun for udvalgte kunder - er det dig?  

Ganske vist har Ford Mustang en konkurrencedygtig pris fra 38.000 euro for modellen med den mindste motor – det svarer til ca. 280.000 kr. – men hvis man som tysker vil have fingrene i den ”ægte” pony med en brølende V8-motor under hjelmen, skal man slippe mindst 43.000 euro, hvilket er ca. 2500 euro mere end en Audi TT Quattro.

I Danmark kan man få den mindste Mustang fra 570.000 kroner.

Se også: Ny metode skal stoppe stive svenskere  

Ser man på salgstallene i Tyskland for hele første kvartal i 2016, ligger TT-modellen dog i front med omkring 2300 solgte eksemplarer, mens Ford har solgt 1823 Mustang-modeller.

Hvilken sportsvogn ville du foretrække? Kom gerne med dit bud i kommentarfeltet herunder.

Med rensdyrskind som bundmåtter kan du formodentlig sagtens holde fødderne varme, selvom taget mangler. (Foto: Ebbe Sommerlund, Bilbasen) Bilnyheder - 13. apr. 2016 - kl. 17:00 Drømmebilen – hvis en 7-årig pige havde kørekort  

1 af 2 Ford Mustang er den mest solgte sportsvogn i Tyskland - i hvert fald i marts måned. (Foto: PR)
2 af 2 Lygtesignaturen afslører måske, hvilken bil der er tale om. Hvis du ikke kan gætte det, kan du trykke videre til næste billede. (Foto: PR)
61 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere