Annonce:
Annonce:

James Bond-bilen solgt: Så dyr blev den sjældne Aston Martin DB10

Millionerne rullede ind til velgørende formål, da der for nylig blev afholdt auktion med adskillige eksklusive James Bond-genstande under hammeren – dyrest blev den sjældne Aston Martin DB10

Her kan du se en video, som auktionshuset Christie's har lavet i forbindelse med auktionen, hvor en række James Bond-rekvisitter blev solgt til fordel for velgørende organisationer. (Video: Christie's)
Annonce:
Følg Biler

Til James Bond-filmen Spectre lavede Aston Martin en helt særlig model, som kun blev lavet i 10 eksemplarer. Flere af de smukke biler blev smadret under filmoptagelserne, og de resterende DB10-modeller forbliver i Aston Martins varetægt – altså bortset fra én. Den er netop solgt på auktion.

Ladefund på Fyn: Mere end 50 gamle biler på auktion

Før den unikke sportsvogn kom under hammeren, kunne der bydes på en lang række andre eksklusive affekter fra den seneste Bond-film. En prototype på et Omega Seamaster-ur båret af Daniel Craig blev solgt for 946.000 kroner, mens en Spectre-guldring blev solgt for lidt over 300.000 kroner.

Annonce:

Bilen til banen
Den absolut dyreste genstand var dog naturligvis bilen. Aston Martin DB10 - en af verdens mest unikke biler. Mere end 2,4 millioner britiske pund, måtte den anonyme køber hoste op med, for at sikre sig nøglerne til James Bond-bilen. Det svarer til mere end 23 millioner kroner.

Den ene af de to DB10-udstillingsmodeller gæstede sidste år Toldboden i København, hvor de danske Aston Martin- og James Bond-fans kunne se bilen fra den seneste film, Spectre. (Foto: Jens Henrik Daugaard, Polfoto)
Den ene af de to DB10-udstillingsmodeller gæstede sidste år Toldboden i København, hvor de danske Aston Martin- og James Bond-fans kunne se bilen fra den seneste film, Spectre. (Foto: Jens Henrik Daugaard, Polfoto)
 

Nu er der ganske vist også andre biler i historien, der er solgt for så svimlende høje beløb, men der er en væsentlig detalje, som adskiller den smukke DB10 fra mange andre eksklusive sportsvogne. Den må nemlig ikke køre på offentlig vej. Og det kommer den heller ikke til.

Farlig investering: Værdien på brugte Tesla-modeller styrtdykker

Bilen er hverken sikkerhedstestet eller typegodkendt, og den må derfor ikke nærme sig asfalt, som ikke er afspærret for offentligheden. Og skulle bilen bryde sammen efter få kilometer på den private racerbane, er der ingen hjælp at hente. Aston Martin giver ingen garanti på DB10'eren.

Samlet set kastede auktionen knap 27 millioner kroner af sig, som går til velgørende formål.

Sådan virker det: Ny Ford kan hoppe over huller i vejen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Løkke – for Ekstra Bladet bliver det en fest

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: