Kevin Magnussen og Renault viser muskler med ny Clio

Til Monaco Grand Prix introducerede Renault den nye superkraftige Clio RS 16 med imponerende 275 hk

Den nye Renault Clio RS 16-prototype blev, med Kevin Magnussen bag rattet, introduceret på den meget passende motorsportsbegivenhed, Monaco Grand Prix.

Her imponerede sportsmodellen med et betydeligt ansigtsløft med motoren fra den tidligere Megane RS 275 Trophy R. Det skriver Carscoops.

Og med 275 hestekræfter er Clio'en nu den hurtigste af alle Renault Sport-modellerne.

– I teorien var en Clio R.S. udstyret med vores kraftigste motor – en 275bhp, 2.0-liter turbomotor – en god idé, men vi måtte undersøge mere dybdegående, om det virkelig ville være muligt. På mindre end en måned havde et lille hold færdiggjort en indledende undersøgelse, som bekræftede, at Clio'en kunne rumme motoren, siger administrerende direktør for Renault Sport Cars, Patrice Ratti.

For at få plads til den kraftige motor, transmissionen og kølesystemet er karosseriet udvidet med 60 millimeter, mens bilens forende er blevet justeret.

Grundig genbrug
Ikke kun motoren er hugget fra den tidligere Megane-model. Også støddæmperne, bremsesystemet og lithium-ion-batteri er også taget fra samme model.

– Vi forsøgte generelt at genbruge innovationerne fra Megane RS 275 Trophy-R. For eksempel brugte vi et lithium-ion-batteri, som sparede cirka 15 kilo og en masse plads i motorrummet, siger Maurizio Suppa, en ingeniør, som specialiserer i prototypedesign.

I øjeblikket findes der kun to af den muskuløse Clio, som blev bygget til Renault Sports 40 års jubilæum, men hvis Renault beslutter sig for at producere den i begrænset omfang, bliver de sat til salg for en beskeden pris på omkring 334.707 kroner.

Heftig motor: Her er den sjoveste BMW lige nu

12 kommentarer
Vis kommentarer