Kinesisk vanvid: Luksusbil til fem millioner kroner

Hongqi L5 koster den nette sum af fem millioner kroner og er bygget til de rige kinesere, der ikke ønsker at køre i en vestlig bil

Designet på den store kinesiske Hongqi L5 er vel det, man bedst kan kalde specielt. Fronten minder om en mellemting af en Trabant fra den mørke side af jerntæppet og en Volvo 142. Selve bilen skulle dog være topmoderne. Foto: Hongqi
Designet på den store kinesiske Hongqi L5 er vel det, man bedst kan kalde specielt. Fronten minder om en mellemting af en Trabant fra den mørke side af jerntæppet og en Volvo 142. Selve bilen skulle dog være topmoderne. Foto: Hongqi
Følg Biler

At besøge Kina kan være en sælsom oplevelse, og det gælder også den store biludstilling i Beijing.

Her tronede den enorme Hongqi L5, der bliver fabrikeret af landets ældste bilproducent, som er kendt for sine limousiner og specialbyggede paradekøretøjer.

Kinesisk stolthed
L5 er målrettet til millionærer og superstjerner, der vil markedsføre sig på at køre kinesiske biler i stedet for importerede, vestlige biler.

Ifølge det kinesiske magasin carnewschina.com har ejerne et helt særligt forhold til Hongqi, der er tæt forbundet med den kinesiske historie, fordi man har bygget limousiner siden 1966.

Så vildt er kinesisk bilshow

Hongqi L5 er en del af L-serien. Den første var en gigantisk L9, kun bygget til parader, som debuterede i 2009. Efter den fulgte L7 i 2012 og herefter L5. Der er tre forskellige udgaver: En til regeringen, en til parader og så den civile version, som vi så i Beijing.

Hongqi L5 fås i tre forskellige udgaver: Til regeringen, paradekørsel og så denne til civile. Foto: Christian Schacht
Hongqi L5 fås i tre forskellige udgaver: Til regeringen, paradekørsel og så denne til civile. Foto: Christian Schacht

Det skorter ikke på hints om bilens oprindelse. Logoet er udformet som det røde kinesiske flag på fronten, hvor rammen er lavet af metal, mens selve flaget er glas. De kinesiske skrifttegn på nummerpladen er med Maos håndskrift.

Gigantisk sværvægter
Selvfølgelig er der tale om en gigantisk bil. Længden på 5,55 er mere end en Mercedes S-klasse i lang version, bredden er lidt over to meter med en højde på 1,5 meter og en ekstraordinær lang akselafstand på 3,4 meter.

Det vil sige, at der kan være en Toyota Aygo mellem akslerne. Hongqi L5 vejer da også hele 3150 kilo, der kan sammenlignes med 2400 kilo for den dyreste Mercedes-Maybach S600.

Her er Kinas dyreste og grimmeste bil  

Motoren, der er sat til at slæbe alle disse kilo, er en 6-liters V12 benzinmotor med 408 hk og et moment på 550 nm, mens automatgearet har seks trin, der fordeler kræfterne mellem alle fire hjul.

Fabrikken opgiver ikke tider for acceleration, formentligt fordi L5’eren ikke er særligt hurtig. Brændstofforbruget forbliver også et mysterium, men regn trygt med, at det er enormt.

Traditionel luksus
Inde i kabinen er der rigeligt med lækkerier. Tag bare panelerne i rosentræ, det hvide læderindtræk og det 100 procent digitale instrumentbord med to skærme: Den største er 15,3 tommer til instrumenterne og en mindre på 8-tommer til infotainment.

Selv hornet er specielt, for man skal trække i rattets inderkreds for at aktivere det, mens solsikkelogoet i ratkransen symboliserer et langt liv og masser af held.

Omme i agtersalonen er der ikke overraskende masser af plads og fjernsyn med et lydsystem fra Bose, mens en cd-changer med plads til seks skiver efterhånden nærmest er antikvarisk.

På markedet konkurrerer Hongqi L5 især med Bentley Mulsanne og Rolls-Royce Ghost, men spørgsmålet er, om bilen ikke er så unik, at den i praksis er i en klasse for sig selv.

Kinesere vil lancere discount-Volvo i Europa

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+