Kør selv: Her er det billigst at tage på campingferie

Der er store forskelle på campingpladsernes priser, når man kører gennem Europa – her kan du se de dyreste og de billigste steder at tage på campingferie

Hvis økonomien er afgørende, er det ikke ligegyldigt, hvor turen går hen, når familien tager på campingferie. (Foto: DTF Travel)
Hvis økonomien er afgørende, er det ikke ligegyldigt, hvor turen går hen, når familien tager på campingferie. (Foto: DTF Travel)
Følg Biler

Der kan være mange penge at spare, hvis man vælger det rigtige land at holde campingferie i.

Prisforskellen mellem Tyskland og Schweiz er f.eks. på over 135 kr. pr. nat for en familie, hvis man ser på gennemsnitspriserne for de to landes campingpladser. En ferie på 14 dage kan derfor komme til at koste to meget forskellige beløb.

Racerløb med elbiler: Tesla Model S får sin egen serie  

Tyskland er fortsat et af Europas billigste lande for campister, når man ser på gennemsnitspriserne. Det viser en gennemgang af priserne foretaget af FDM's tyske søsterklub, ADAC.

- Rigtig mange danskere holder campingferie i netop Tyskland, så de kan glæde sig over, at det også er det billigste af de mest populære campinglande i Europa, siger Michelle Holmegaard, produktchef for FDM camping i en pressemeddelelse.

Her kan du se ADAC's diagram over gennemsnitspriserne for camping i en række europæiske lande. (Foto: PR)
Her kan du se ADAC's diagram over gennemsnitspriserne for camping i en række europæiske lande. (Foto: PR)
 

I gennemsnit betaler en familie på to voksne og et 10-årigt barn omkring 207 kr. for en overnatning på en tysk campingplads, som indbefatter bil, campingvogn og øvrige udgifter.

Danmark i den dyre ende
Næstbilligste land at campere i er Sverige med en gennemsnitspris på ca. 210 kr. og midt i feltet ligger Østrig, Frankrig, Kroatien og Holland.

Her kan du opleve selvkørende busser i 2018  

Dyreste campingland i 2016 er fortsat Schweiz med 342 kr. i gennemsnit tæt efterfulgt af Italien med en gennemsnitspris pr. overnatning på 323 kr. Endelig kommer Danmark med 291 kr. og derefter Spanien med 289 kr.

- De største prisforskelle finder man i de populære middelhavsferielande Frankrig, Spanien og Italien og her spiller regionale forskelle en stor rolle. Her hæves gennemsnitsprisen af, at der også findes dyre luksuspladser med mange faciliteter. Det er også værd at notere sig, at feriekomplekser med kystplacering eller på øer, generelt er dyrere, end samme type pladser placeret inde i landet, siger Michelle Holmegaard.

Spritny Audi-model spottet i København  

Generelt gælder, at der kan opnås store rabatter ved at rejse udenfor højsæsonen om sommeren.

Vild duel: AK-47 mod Fords skudsikre politibil  

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind