Kør sikkert på skiferie: Sådan er reglerne for vinterdæk i udlandet

Er du en af de heldige, der tager hul på det nye år med ski under fødderne? Vi giver dig overblikket over reglerne på vejene

Reglerne for dæk varierer både fra land til land og i nogle tilfælde fra region til region, så det er vigtigt at undersøge de lokale retningslinjer, før man kører hjemmefra. (Foto: Buus)
Reglerne for dæk varierer både fra land til land og i nogle tilfælde fra region til region, så det er vigtigt at undersøge de lokale retningslinjer, før man kører hjemmefra. (Foto: Buus)

I takt med at temperaturen falder, bliver gummiet i dækkene på bilen hårdere og mindre fleksibelt, hvilket påvirker både bremseevnen og vejgrebet i sving. Derfor er det i flere lande lovkrav at køre med vinterdæk i bestemte perioder af året.

Den ikoniske 9-3-model fra Saab skal med en elmotor under hjelmen sendes til Kina i 150.000 eksemplarer. (Foto: PR) Bilnyheder Elektrochok: Gigantordre vækker svensk bilmærke til live

Nogle steder i Europa kan man dog også opleve krav om pigdæk eller snekæder, hvis man vil helt tæt på skisportsstedet, hvilket naturligvis er en fordel at være opmærksom på, før man begiver sig af sted med bilen pakket til bristepunktet.

Herunder kan du læse mere om reglerne i en række europæiske lande, som er populære destinationer, når familien kører af sted på skiferie.

Tesla ser ud til at få en hjælpende hånd fra EU, som har underkendt de danske afgifter. Herunder kan du se en række eksempler på, hvad det kommer til at betyde. (Foto: PR) Bilnyheder EU trumfer Danmark: Sådan stiger prisen på populære elbiler

1 af 2 Når temperaturen falder, bliver dækkene hårdere og mindre fleksible. (Foto: Andre Walther)
2 af 2 Reglerne for dæk varierer både fra land til land og i nogle tilfælde fra region til region, så det er vigtigt at undersøge de lokale retningslinjer, før man kører hjemmefra. (Foto: Buus)
23 kommentarer
Vis kommentarer