Annonce:
Annonce:

Kørekort som 40-årig - i tredje forsøg

Bedre sent end aldrig: Rapper Søren Schou, bedre kendt som Pharfar, fik først kørekort, da han havde rundet de 40 år, og så kører han ingen steder uden sin lille makker, malteseren Kiki

Pharfar er ikke den store bilentusiast, men arbejdet gør, at han alligevel kører meget. Arkivfoto: Henning Hjorth
Pharfar er ikke den store bilentusiast, men arbejdet gør, at han alligevel kører meget. Arkivfoto: Henning Hjorth
Annonce:
Følg Biler

- Går du op i biler?

- Det vil være synd at sige. Det er ikke noget, der har fyldt særlig meget i mit liv, blandt andet fordi jeg altid har boet i byen, hvor det tit var hurtigere at komme rundt på cykel eller med offentlig transport. Jeg har heller ikke haft fascinationen af biler som dreng, og det betyder også, at jeg ikke besidder den der børnelærdom om fede biler, som mange tager med sig ind i voksenlivet.

- Hvornår fik du kørekort?

- Jeg var omkring 40 år, da jeg tog kørekort, og jeg kan godt se, at jeg er gået glip af en hel verden. Der er en enorm frihed ved at have en bil, som jeg først kan se det fornuftige i nu. Jeg synes ellers, at jeg altid har været rimelig mobil til at komme rundt i byen, men pludselig kunne jeg køre en tur i Ikea efter en enkelt ting, uden at det krævede, at jeg havde samlet til bunke og skaffet kørelejlighed.

Annonce:

- Fik du kortet i første hug så?

- Det krævede lige alle gode gange tre forsøg. Jeg nåede også lige at psyke mig selv til at tro, at jeg aldrig ville få det kort. Der er en god grund til at tage kortet i en ung alder, for jeg er nok blevet mindre frygtløs og mere forsigtig med alderen.

- I begyndelsen så jeg jo bilen som den rene dødsmaskine, og der var bløde trafikanter alle vegne, men at køre bil handler også om rutine, og den sidder på rygraden nu.

Pharfar

  • Københavnsk rapper, producer og musiker.

  • Lyder det borgerlige navn Søren Schou.

  • Er især kendt fra raptrioen Bikstok Røgsystem.

  • Stillede op i Dansk Melodi Grand Prix i 2019 med Humørexpressen, som han også har udgivet to album med.

- Hvordan har du som musiker kunnet leve uden en bil?

- Det er et rigtig godt spørgsmål, også fordi jeg spiller trommer, og dem kan man jo ikke bare sådan lige tage med bussen. Mine kolleger har altid været søde til at tilbyde, også selvom jeg var fritaget. Det er til gengæld fedt nu at kunne give tilbage og selv køre mine ting til koncert.

PR-foto
PR-foto

- Købte du så din egen bil?

Annonce:

- Først lejede jeg en bil, når jeg havde brug for det, men jeg har mange jobs i Jylland, så det var dumt i længden. Min første bil er ikke noget særligt i andres øjne, men jeg var rigtig glad for den, og fordi jeg ikke ved noget om biler og fede bilmærker, blev det en VW Passat, jeg købte brugt af min kollega, producer Pilfinger.

- Kører du stadig i den?

- Nej, nu kører jeg i en Nissan Qashqai. Selvom jeg er fuldstændig ligeglad, så ser den tilpas sej ud og er stor nok til mig. Jeg er jo næsten to meter høj, så det kræver lidt benplads.

- Er du typen, der pylrer om din bil?

- Jeg kan godt finde på at vaske den, men de fleste gange når jeg det ikke, inden de lover regnvejr, og så er der jo ingen grund til det. Omvendt er det heller ikke en skraldespand. Den er fin indeni.

PR-foto
PR-foto

- Kan du lide at køre bil?

- Både ja og nej. På lange ture kan jeg stadig bedst lide at være passager, for man bliver også træt i hovedet af at køre, men på lidt kortere ture er det meget hyggeligt. Det bliver alligevel til 25.000 kilometer om året, så jeg får kørt en del.

- Hvad lytter du til, når du kører?

Annonce:

- Bilen har vist sig at være et suverænt rum at gennemlytte musik, der er ved at være færdigt. Man kender altid lyden i sin bil. Så har jeg fået sat et rigtig sejt specialdesignet anlæg i, som kan spille rigtig højt, og så er det typisk der, jeg lytter til min egen musik.


Betragter du din bil som et familiemedlem? Så skal du læse bilmekanikerens gode råd om vedligeholdelse lige her.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Læs mere

Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: