Koreanere vil knuse VW med hardcore GTI

Allerede næste år er Hyundai klar med den specielle i30 N, som er udviklet på Nürburgringen - sydkoreanerne forbereder sig dermed til seriøs konkurrence

Hyundai lancerer til næste år en hardcore GTI, som allerede nu bliver testet i racerløb på Nürburgringen. (Foto: Hyundai)
Hyundai lancerer til næste år en hardcore GTI, som allerede nu bliver testet i racerløb på Nürburgringen. (Foto: Hyundai)

Hyundai vil tryne VW Golf GTI og Ford Focus RS – to af tidens hurtigste og bedste GTI'er – med en ny hardcore udgave af den ellers meget mondæne i30-model.

Det skriver det engelske magasin Autocar.

Den nye super-GTI får efternavnet N, for Nürburgringen, og lanceres allerede i 2017. Nürburgringen er kendt som det Grønne Helvede, og er en 21 km lang racerbane, der tester biler og chauffører til det yderste.

Kan du klare dig dér, kan du klare dig over alt. Sådan plejer devisen at være i bilbranchen.

i30 N bliver baseret på næste generation i30 og får en 2-liters turbomotor med op mod 260 hk. Topfarten forventes at være på 250 km/t, så i30 skal altså nok kunne følge med VW Golf GTI.

Forhjulstræk og 6-trins manuel gearkasse bliver standard, men med tiden kommer der også en udgave med automatgear, og firehjulstræk er ikke udelukket.

Det vigtigste i en GTI er dog ikke farten, men hvordan den styrer, så Hyundai-ingeniørerne har pudset i30 N's køreegenskaber på Nürburgringen i over et halvt år. Det skal nok kunne sikre kompetente køreegenskaber.

Hos blandt andre Koenigsegg glæder man sig formodentlig til at få testet biler uden at skulle skele til hastighedsbegrænsninger. (Foto: PR) Bilnyheder Hastighedsgrænse fjernet på legendarisk racerbane  

Ny sportsafdeling
N-betegnelsen er ikke kun reserveret til i30, men på samme måde som BMW's M-afdeling, skal den strækkes over flere modeller, og gæt hvor de holder til – jep, Nürburgringen.

Men hvad der er mere interessant er, at Hyundai har bortført Albert Biermann, den tidligere underdirektør for BMW M Performance, til at lede den nye N-afdeling.

N-afdelingen skal også forædle modeller fra Hyundais luksus-mærke Genesis, selvom de ikke får N-navnet.

Til Autocar afslører Albert Biermann også, at man sagtens kan finde på at bruge hybrid-drivlinjer i fremtiden. Om det er dét, der skal til for at slå Golf GTI og Focus RS, vil tiden vise, men vi glæder os til at se, hvad Hyundai kan, når det skal gå rigtig stærkt.

Volkswagen markerer 40-års jubilæet for Golf GTI ved at introducere en GTI Clubsport, der er den hurtigste Golf GTI nogensinde. (Foto: PR) Bilnyheder VW fejrer GTI-jubilæum med særlig model  

1 af 3 Hyundai har deres eget testcenter ved den berømte bane, og har kørt mange tusinde kilometer i den nye GTI på banen. (Foto: Hyundai)
2 af 3 Den nyudviklede 2-liters turbomotor får over 260 hk. Nok til at tage kampen op med de tunge drenge i GTI-klassen. (Foto: Hyundai)
3 af 3 Hyundai lancerer til næste år en hardcore GTI, som allerede nu bliver testet i racerløb på Nürburgringen. (Foto: Hyundai)
23 kommentarer
Vis kommentarer