Le Mans: Her er Toyotas nye hybridracer

Motorsportsafdelingen hos Toyota har løftet sløret for sin helt nye hybridracerbil, der skal tage kampen op mod konkurrenterne fra bl.a. Porsche og Audi

Den nye Le Mans-racer yder samlet set 1000 hestekræfter. (Foto: PR)
Den nye Le Mans-racer yder samlet set 1000 hestekræfter. (Foto: PR)

Det vakte stor jubel, da Toyota i 2012 vendte tilbage til Le Mans-serien, men det store gennembrud har den japanske bilproducent endnu til gode. Audi og Porsche har ikke efterladt mange podiepladser til de resterende deltagere.

Hvis du skal sælge din brugte bil, er der en række detaljer, du bør være opmærksom på. (Foto: Esben Skrumsager) Bilnyheder Fem fejl der får din bil til at falde i værdi  

Men når Toyotas motorsportsafdeling om mindre end to uger på Silverstone i England tager hul på en ny sæson i den hurtige LMP1-klasse i Le Mans-serien, bliver det med en helt ny hybridracerbil, som Toyota naturligvis har store forventninger til.

Den helt nye hybridracer har fået navnet TS050 Hybrid og adskiller sig fra de seneste to sæsoners bil ved at have fået helt ny motor, ny hybridteknologi og et helt nyt og mere aerodynamisk design.

Bilen skal for første gang stå sin prøve på Silverstone-banen i England d. 17. april. (Foto: PR)
Bilen skal for første gang stå sin prøve på Silverstone-banen i England d. 17. april. (Foto: PR)

Nu ligger der en 2.4-liters twin-turbo V6-benzinmotor med direkte indsprøjtning, der i kombination med et heftigt hybridsystem yder 1000 hestekræfter.

Hybridsystem som i gadebiler
Hybridsystemet fungerer på samme vis som i Toyotas almindelige gadebiler. I den nye hybridracer sørger generatorer ved både forhjul og baghjul for at opsamle den energi, der genereres ved nedbremsning, og lagrer energien på et kraftigt litium-ion-batteri for senere at kunne udnytte den opsamlede energi til at give ekstra kraft, når bilen igen skal accelerere.

Den tidligere hybridracer benyttede en såkaldt superbeholder til at lagre energien, mens Toyotas nye hybridracer altså nu benytter et reelt batteri.

Sådan så den historiske Porsche 911 ud, da en samler fandt den i USA for få år siden. (Foto: PR) Bilnyheder Se billederne: Historisk Le Mans-Porsche fra 1972 genoplivet  

Le Mans-serien, der officielt hedder World Endurance Championship 2016, består af i alt ni løb med start 17. april med 6-timers løbet på Silverstone i England og afslutningen 19. november med 6-timers løbet i Bahrain.

Det mest prestigefyldte race i sæsonen er det legendariske 24-timers løb på Le Mans i Frankrig, der foregår i weekenden 18.-19. juni.

Telsa Model 3 kommer sandsynligvis til salg i Danmark fra slutningen af 2017. (Foto: PR) Bilnyheder Her er den danske pris på Tesla Model 3  

10 kommentarer
Vis kommentarer