Løs nummerplade kan koste dig dyrt: Sådan gør du

Fra 15. november skal dine nummerplade skrues fast. Det kan koste dig dyrt, hvis du glemmer det og bliver stoppet af politiet

Se, hvor nemt Daniel skruer en nummerplade fast (Video: Kristian Hansen / Ekstra Bladet TV)

Fra 15. november skal dine nummerplader på bilen ikke bare sidde fast - de skal skrues fast.

Og det kan blive en dyr fornøjelse, hvis du glemmer det.

Hver gang politiet vinker dig ind til siden, skal du forvente at hive 1000 kroner op af lommen, hvis dine nummerplader mangler skruer.

- Den første udmelding er, at bøden ligger på omkring 1000 kroner. Men sagen ligger hos rigsadvokaten, og det er dem, der afgør, hvor stor bøden skal være, og om det skal tælle dobbelt, hvis begge nummerplader ikke er sat korrekt fast, siger vicepolitiinspektør i Rigspolitiets Færdselscenter, Arne Martinsen, til Ekstra Bladet.

Se også: Spar penge: Så nemt skruer du selv nummerpladen fast

Politiet har ikke planlagt specielle indsatser, når loven træder i kraft, men derfor risikerer du alligevel at få en bøde, hvis dine nummerplader ikke lever op til kravene.

- Vi kommer ikke til at udføre specielle kontroller, på dette område alene, men det bliver et af vores faste tjekpunkter, når vi stopper en bil. Vi har ikke planlagt målrettede indsatser, men vi bliver nok ekstra opmærksomme på det i starten, siger Arne Martinsen til Ekstra Bladet.

Bruges til kriminalitet

Selv om et sæt nye nummerplader ikke er dyre at erstatte, er det alligevel en god idé at skrue dem forsvarligt fast. Tyve bruger nemlig nummerpladerne, når de er ude at lave anden kriminalitet.

- Vi ser tyveri af nummerplader som en forberedelseshandling til anden kriminalitet. Blandt andet stjæler udenlandske kriminelle nummerplader, fordi en bil på udenlandske nummerplader umiddelbart vækker mere opsigt, når den kører rundt i et dansk villakvarter. Desuden bruger tyve nummerpladerne, når de stjæler benzin, siger Arne Martinsen til Ekstra Bladet.

Se også: Gåden om James Deans forsvundne Porsche kan være løst

De unge hænger i bremsen

Forsikringsselskabet Codan har lavet en rundspørge blandt 1023 af sine medlemmer for at høre, hvor mange der har sikret, at deres nummerplader lever op til de nye krav.

I rundspørgen svarer tre ud af fire billister, at de allerede har skruet deres nummerplader forsvarligt fast.

Men blandt de unge mellem 18 og 34 år, er det kun lidt over halvdelen, der på nuværende tidspunkt, lever op til de nye lovkrav. En ud af fem svarer også, at de slet ikke vidste, at den nye lov træder i kraft 15. november.

Du kan se, hvordan du skruer din nummerplade fast i klippet øverst i artiklen.

123 kommentarer
Vis kommentarer