Annonce:
Annonce:

Lover mere sport i familievenlig elbil

Elbiler med masser af kræfter og mere dynamik er på vej fra Mercedes-AMG

Foto: Mercedes-Benz AG
Foto: Mercedes-Benz AG
Annonce:
Følg Biler

Det skal også være en dynamisk og sportslig oplevelse at køre familievenlig elbil, mener den tyske bilgigant Mercedes-Benz, hvis AMG-afdeling netop har lanceret en ny elektrisk performance-SUV, kaldet AMG EQE SUV.

Den elektriske SUV, som desuden bliver den første elektriske SUV fra AMG-afdelingen i Affalterbach, kommer med op til 687 hk. AMG EQE SUV lanceres nemlig i første omgang i to forskellige versioner, kaldet EQE 43 4matic og EQE 53 4Matic+.

Foto: Mercedes-Benz AG
Foto: Mercedes-Benz AG
 

Den mindste variant, EQE 43 4Matic, kommer med 476 hk og 858 Nm, hvilket rækker til en sprinttid fra 0-100 km/t på 4,3 sekunder, mens topfarten er elektronisk begrænset til 210 km/t. Elbilen kan køre op til 488 km på en opladning.

Den mere kraftfulde EQE 53 4Matic+ leverer standard 626 hk og 950 Nm, men tilvælger man AMG Dynamic Plus-pakken, stiger ydelsen til 687 hk og 1000 Nm.

Annonce:

Det er nok til, at den elektriske AMG’er kan accelerere fra 0-100 km/t på 3,5 sekunder. Her er topfarten elektronisk begrænset til 240 km/t, mens rækkevidden ligger på 470 km.

Foto: Mercedes-Benz AG
Foto: Mercedes-Benz AG
 

Hurtigere firehjulstræk
Til at bakke påstanden om, at de elektriske SUV’er i AMG-dragter er blevet mere sportslige end de almindelige udgaver af samme elbiler, oplyser Mercedes, at folkene hos AMG har lagt sig i selen for at fintune teknologien.

AMG-folkene har blandt andet brugt tid på at forbedre firehjulstrækket, som sørger for fordele kræfterne mellem for- og bagakslerne, så det elektronisk styrede firehjulstræk kan reagere langt hurtigere end et mekanisk firehjulstræk.

Faktisk tjekkes og justeres fordelingen af momentet 160 gange i sekundet.

De nye AMG-versioner af EQE SUV er desuden udstyret med luftundervognen med adaptive dæmpere, som blandt andet betyder, at man kan køre mere dynamisk med mindre krængning i sving. Standard er også aktiv baghjulsstyring.

Annonce:

Det forventes, at de nye elektrisk AMG-SUV’er kommer til Danmark i løbet af sommeren næste år. Endnu er de danske priser på elbilerne ikke klar.


Er du på jagt efter vinterdæk, er det her du skal læse med.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Læs mere

Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: