Annonce:
Annonce:

Må motorcykler køre mellem biler i kø? Her er svaret

Spørgsmålet har i mange år delt vandene

Når trafikken bliver tæt, kan det som motorcyklist være fristende at køre mellem bilerne. Men er det egentlig tilladt? Foto: Colourbox
Når trafikken bliver tæt, kan det som motorcyklist være fristende at køre mellem bilerne. Men er det egentlig tilladt? Foto: Colourbox
Annonce:
Følg Biler

Obs: Artiklen er rettet den 15. maj 2017. Det har tidligere fremgået af artiklen, at det var muligt for motorcyklister at overhale mellem biler, så længe de holdt sig i venstre side af vognbanen. Men det er kun lovligt for motorcyklister at overhale i yderste venstre vognbane, og overhalingen skal foretages venstre om i forhold til gældende færdselsregler.

Som motorcyklist kan det være fristende at køre mellem bilerne, når eftermiddagstrafikken bliver tæt, og bilerne holder snude ved snude på indfaldsvejene til de store byer.

Men hvor motorcyklerne ser det som en smart måde at komme frem på, kan det som bilist være frustrerende at sidde fast i trafikken og se motorcyklerne cirkle ubesværet mellem bilerne, hvilket måske ikke øger villigheden til at give den fornødne plads til de tohjulede.

Så for en sikkerheds skyld er det nok godt, at der nu er klarhed på området.

Annonce:

Og svaret er...
Nej, det må motorcyklisterne ikke!

Det er ikke lovligt, når en motorcykel overhaler imellem rækkerne af køretøjer. Heller ikke selv om der synes at være plads til det. Det skriver FDM og Rigspolitiet.

- Overhaling kan kun ske til venstre jf. færdselsloven §21, hvorfor den eneste lovlige overhaling på motorvej eller veje med flere vognbaner i samme retning kan ske på venstre side i yderste vognbane under forudsætning af at sideafstanden overholdes. Det er derfor Rigspolitiets opfattelse, at kørsel mellem rækkerne ikke er tilladt, skriver politiassistent Christian Berthelsen i et svar til en kørelærer, der har forespurgt på det eviggyldige spørgsmål.

Annonce:

Det betyder altså også, at der skal være den fornødne plads. Overhalingen må kun ske, hvis der er tilstrækkelig plads mellem bil og motorcykel, og motorcyklisten må desuden ikke overskride den ubrudte linje ind mod fx autoværn, skriver FDM.

Såfremt motorcyklisterne bryder reglerne kan det medføre en bøde og et klip i kørekortet, siger Dennis Lange, juridisk konsulent i FDM.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: