Mamma mia! Ny vanvittig italiensk superbil har 1000 hk

Mazzanti Automobili har bygget en sportsvogn, der får Ferrari og Lamborghini til at skælve – 1000 hk og en topfart på over 360 km/t

Der er kun få billeder af Millecavalli, men der er ingen tvivl om, at designet matcher de mange kræfter. (Foto: Mazzanti Automobili)
Der er kun få billeder af Millecavalli, men der er ingen tvivl om, at designet matcher de mange kræfter. (Foto: Mazzanti Automobili)

Italienske Mazzanti Automobili har ikke meget tilovers for sine landsmænd hos Ferrari og Lamborghini.

Det mikroskopiske firma har netop løftet sløret for modellen Evantra Millecavalli, som betyder tusinde heste.

Bilen er udstyret med en vanvittig 7,2-liters V8'er med biturbo og ja – lige præcis 1.000 hk. Momentet er 1200 Nm, og kræfterne skal nok gøre kollegerne fra Ferrari og Lamborghini pinligt berørte, når de bliver efterladt i støvet.

0 til 60 mph (96 km/t) klarer Millecavalli på bare 2,7 sekunder, og topfarten har man simpelthen undladt at oplyse, men den 'almindelige' Evantra, som har 751 hk, er opgivet til at have en topfart på over 360 km/t, så mon ikke også Millecavalli kan følge med.

Superbils-butikken
Selve mærket Mazzanti Automobili lægger sig i halen af en lang række andre 'boutique-mærker', som producerer vanvittige superbiler i meget få antal helt efter kundernes ønsker.

Så hos Mazzanti laver man interiøret i lige det materiale, du kunne ønske, og førerpladsen bliver indrettet præcis efter ejerens kropsstørrelse.

For at bevare eksklusiviteten vil Mazzanti kun producere fem biler om året, og Millecavalli skal kun bygges i 25 eksemplarer i alt. Hvis du selv skal ud og shoppe superbil og synes, at Ferrari eller Lamborghini er for ordinært, så må du ikke glemme, at vi danskere også kan bryste os af en opskur superbil i form af Zenvo og deres ST1.

Med sine 1104 hk er Zenvo faktisk kraftigere end Millecavalli, men vejer til gengæld 388 kg mere end den italienske konkurrent.

Prisen for Millecavalli er ikke oplyst, men den almindelige Evantra starter ved 4.836.514 kroner – uden dansk afgift.

Ferrari 488 er efter sigende verdens bedste sportsvogn. Til Sportscar Event får du chancen for at mærke, om det kan være rigtigt. (Foto: PR) Bilnyheder Sjælden chance: Bliv blæst igennem i fem superbiler  

1 af 4 Den 'almindelige' Evantra har 751 hk, og er derfor hurtigere end eksempelvis næsten hele Ferraris program. Og så er den mere sjælden – og dyrere. (Foto: Mazzanti Automobili)
2 af 4 Design og den tekniske udvikling er næsten alene udført af Luca Mazzanti, som er ejer af firmaet. (Foto: Mazzanti Automobili)
3 af 4 Man kan diskutere designet af bagenden, men du skal have en meget hurtig bil, hvis du skal nå at se andet af denne italienske superbil. (Foto: Mazzanti Automobili)
4 af 4 Der er kun få billeder af Millecavalli, men der er ingen tvivl om, at designet matcher de mange kræfter. (Foto: Mazzanti Automobili)
19 kommentarer
Vis kommentarer