Annonce:
Annonce:

Mercedes-Benz bliver anmeldt

Mercedes-Benz bliver anmeldt til Forbrugerombudsmanden af Det Økologiske Råd for at overtræde markedsføringsloven

I Danmark har Det Økologiske Råd besluttet sig for at anmelde Mercedes til Forbrugerombudsmanden for overtrædelse af markedsføringsloven.
I Danmark har Det Økologiske Råd besluttet sig for at anmelde Mercedes til Forbrugerombudsmanden for overtrædelse af markedsføringsloven.
Annonce:
Følg Biler

At nye biler langtfra kører så langt på literen som bilfabrikkerne tal lægger op til, er de færreste i tvivl om. Men nu bliver bilfabrikkerne tvunget til at stå til ansvar for de meget optimistiske forbrugstal.

I Danmark har Det Økologiske Råd besluttet sig for at anmelde Mercedes-Benz til Forbrugerombudsmanden for overtrædelse af markedsføringsloven.

- Der er et ganske betydeligt misforhold mellem det brændstofforbrug, som Mercedes oplyser om i deres annoncer, og hvad deres biler faktisk bruger. Da misforholdet tilsyneladende kun kan forklares ved en bevidst manipulering af testresultaterne, mener vi, at der er tale om ulovlig markedsføring. Derfor vil vi nu bede forbrugerombudsmanden om at kigge på sagen, siger Jeppe Juul, Transportmedarbejder i Det Økologiske Råd.

Hermed følger Danmark i hælene på en praksis, som er sat iværk i USA.

Annonce:

I USA er Hyundai, Kia, Ford, Mercedes og senest BMW og Mini alle blevet sagsøgt af det amerikanske miljøagentur, US Environmental Protection Agency (EPA). Nogle af de anklagede bilvirksomheder er endda blevet tvunget til at betale erstatning til bilejere for det faktuelt ringere forbrug, som bilerne har haft i forhold til de officielle tal.

Rapport: Sådan snyder bilfabrikkerne dig

De amerikanske officielle forbrugstal er endda mindre optimistiske end de europæiske NEDC-forbrugstal fortæller Greg Archer, som er forfatter til rapporten Mind The Gap.

Hos Mercedes-Benz Danmark kan man ikke se problemet i fabrikstallenes afvigelser fra praksis:

- Først og fremmest er det vigtigt at understrege, at Mercedes-Benz følger de fælleseuropæiske regler for udmålingen af brændstofforbruget for vores biler. Regler som hele bilbranchen er underlagt for at skabe et sammenligneligt resultat for brændstofforbruget for alle biler. Hele processen bliver nøje overvåget af myndighederne, fortæller PR-manager Lars van het Erve til Ekstra Bladet.

Ikke nogen nyhed
Desuden kommer det ikke som en nyhed for Mercedes, at der er en "difference mellem det brændstofforbrug, billisten oplever og det brændstofforbrug, der fremkommer i de officielle test."

Annonce:

Fup og fidus? Sparebiler sparer alligevel ikke

- Den difference skyldes blandt andet temperaturer, individuel kørestil og vejens forløb, forklarer Lars van het Erve, der ikke forstår hvorfor, at Det Økologiske Råd vælger at gå til forbrugerombudsmanden i en sag, hvor det er åbenbart, at Mercedes sammen med den øvrige bilbranche følger de fælles EU-regler.

- Det ærgrer mig, at Det Økologiske Råd ikke har ringet til os for at høre, hvordan vi forholder os til problemstillingen i stedet for at tage interesseorganisationen Transport & Environments angreb på bilbranchen for pålydende. Så ville jeg kunne have fortalt dem, at Mercedes-Benz kontinuerligt arbejder på at øge effektiviteten i vores motorer, og at vi siden 1995 har nedbragt vores personbilsflådes gennemsnitlige forbrug i Europa med mere end 40 procent.

Annonce:

Kontroversiel rapport
Baggrunden for hele sagen er en rapport, som er udgivet af Transport & Environment (T&E). Rapporten afslører, at CO2-tallene og forbrugstallene fra bilfabrikkerne er 31 procent lavere i gennemsnit end den uafhængige test, som Transport and Environment har fået foretaget.

Greg Archer som er forfatter til rapporten Mind The Gap, fortæller til Ekstra Bladet, at bilfabrikkerne ikke selv mener, at manipulationen er "snyd".

- Du får dem ikke til at indrømme, at de snyder. De vil sige, at de udnytter hullerne i regelsættet, fortæller Greg Archer, der dog ikke selv holder sig tilbage for at kalde manipulationen for decideret snyd.

Greg Archer taler om såkaldte golden cars - gyldne biler, som er særligt forberedt til at opnå de flotte forbrugstal.

Bilfabrikkerne monterer specielle dæk, pumper dækkene urealistisk hårdt op, ændrer hjulvinkler for at nedbringe luftmodstanden, bruger specialolier, optimerer på motorens programmer, piller generatoren af, benytter højere gearing, skubber bremseklodser helt ind i bremseågene og taper samlinger over for at nedbringe luftmodstanden.


 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: