Milliarder på spil: Her er Teslas gigantiske satsning

Tesla har postet milliarder i en ambitiøs plan, der skal gøre elbiler mere konkurrencedygtige på prisen

Tesla Model 3 skal blive det amerikanske firmas storsælger. Og Gigafactory skal hjælpe med at sænke prisen på batterierne. (Foto: Tesla)
Tesla Model 3 skal blive det amerikanske firmas storsælger. Og Gigafactory skal hjælpe med at sænke prisen på batterierne. (Foto: Tesla)

Vi kan stå overfor vendepunktet for elbilen.

Det er nemlig sluppet ud, at Tesla allerede i juli åbner dørene til deres nye fabrik, som skal lave litium-batterier til elbiler. Og der skal bygges mange batterier.

Faktisk så mange, at Tesla forventer, at kunne sænke prisen pr. batteri med 33 procent. Netop dyre batterier har været en af elbilens hidtil største udfordringer. 

Til at producere batterierne er Tesla gået sammen med Panasonic, og man har døbt fabrikken  'Gigafactory', hvilket er et passende navn. Den er nemlig på alle leder og kanter gigantisk.

Fabrikken fylder 53 hektar, anslås at have kostet mere end 33 milliarder kroner, men mest imponerende er, at den kommer til at fordoble produktionen af litium-batterier på verdensplan, når fabrikken kører for fuld kraft.

Gigafabrikken vil formentlig ikke blive færdig indenfor de næste to måneder, men ifølge Fortune, som har opsnappet invitationer, der er sendt til kunder, så holder Tesla åbning allerede den 29 juli.

Skynd dig: Tesla lover rabat til nye kunder

Giga-fabrik
Gigafactory er placeret udenfor Sparks i Nevada, men fabrikken har ikke fået sit navn, fordi det lyder sejt, men fordi den årlige batteri-produktion svarer til 35 gigawatt-timer (GWh).

Det er vanvittigt meget energi og nok til at mætte over 8000 danske hustandes elforbrug i et helt år.

Gigafactory er et vigtigt led i Teslas plan om at producere 500.000 biler pr. år allerede i 2018. Og de har travlt, for der er allerede 400.000 reservationer på den nye Tesla Model 3.

Bank til Tesla: Fransk mastodont sikrer lynhurtig ladetid