Narret af falsk transportfirma: Mistede 24.000 kroner i bilhandel

Kyniske svindlere har lagt udspekuleret fælde på nettet - jagter nye ofre i Danmark lige nu

I dag har Ida Christian kun billedet af bilen, hun aldrig fik, tilbage. De 24.000 kroner, hun betalte i depositum, er svindlerne for længst smuttet med. Foto: Olivia Loftlund
I dag har Ida Christian kun billedet af bilen, hun aldrig fik, tilbage. De 24.000 kroner, hun betalte i depositum, er svindlerne for længst smuttet med. Foto: Olivia Loftlund
Følg Biler

HJÆLP OS: Er du også blevet snydt på samme måde? Fortæl din historie i en mail til tech@eb.dk

Hvad der lignede en regulær bilhandel, har i dag udviklet sig til et bittert tab på 24.000 kroner og et brændende ønske om at advare andre mod at falde i fælden.

For da Ida Christian i slutningen af april fandt en 2014 VW Up! til 48.000 kroner på Bilbasen.dk, virkede alt til at være, som det skulle. Men det var det på ingen måde:

- Jeg kom i kontakt med en dansk kvinde, der var flyttet til England og gerne ville hurtigt af med bilen, fortæller Ida Christian til Ekstra Bladet.

Den var ifølge sælgeren købt og indregistreret i Danmark. Og for at gøre det nemt for alle parter, foreslog sælgeren via sin mailadresse 'tmiraje@gmail.com' - der er brugt i andre forsøg på bilsvindel - at det britiske transportfirma S&A Motor Movers Limited skulle tage sig af det hele:

- De havde en utrolig professionel hjemmeside, hvor man - for at de kan gå i gang med transporten - skal lægge et depositum på 24.000 kroner.

- Jeg tjekkede også firmaet i det engelske firmaregister, hvor det stod som oprettet for et par år siden. Så det hele virker meget troværdigt.

Udlejede lydudstyr for en formue: Få timer efter lå det på Den Blå Avis

Sådan så den falske hjemmeside ud. Skærmdump
Sådan så den falske hjemmeside ud. Skærmdump
 

Bilsvindel fortsætter: Narrede 67.000 kr. fra fynsk familie

Troværdig og regulær
Undervejs i handlen foregik det meste af kommunikationen derfor med netop S&A Motor Movers Limited, der i mails og professionelle transportdokumenter giver indtryk af at være regulære:

- Men nogle dage efter de 24.000 kroner er overført, meddeler de pludselig, at de skal have resten af beløbet.

- De skriver, det er forbi, der er kommet en ny EU-lov, som kræver det.

Udspekuleret trick hærger Facebook: Sådan sletter svindlerne deres spor

Da Ida Christian i stedet forlanger en forklaring og selv tilbyder at rejse til England for at hente bilen, afbryder både firma og 'sælger' pludselig al kommunikation i slutningen af maj. Firmaets flotte hjemmeside forsvinder også.

- Det er jo super dumt gjort af mig selv, at jeg overfører de penge. Det kan jeg godt se nu, men det er nemt at være bagklog, siger Ida Christian.

- Man må altså ikke tro så meget på folk over nettet, at man overfører penge til dem.

Artiklen fortsætter længere nede...

Billedet af bilen er stjålet fra en ægte dansk bilsælger, der de seneste par år har fået talrige henvendelser fra købere som Ida Christian. Privatfoto
Billedet af bilen er stjålet fra en ægte dansk bilsælger, der de seneste par år har fået talrige henvendelser fra købere som Ida Christian. Privatfoto
 

Ramt af nyt trick: Ulla blev svindlet for 323.663 kroner på biblioteket

Pengene er tabt
I dag ved Ida Christian også, at pengene aldrig kommer tilbage. Men hun har fundet ud af, at der faktisk findes en dansk bilejer med det navn og den bil, som svindlerne bruger i deres udspekulerede nummer:

- Vi satte bilen til salg for et par år siden, fortæller den danske kvinde, som ikke ønsker sit navn frem, til Ekstra Bladet.

- Dengang blev vi kontaktet af en ung mand, der gerne ville have flere billeder af vores bil. Og det fik han. Det er de billeder, der nu bruges til at svindle med.

Konsekvensen er, at familien ofte bliver kontaktet af bilkøbere som Ida Christian, der vil høre, om det kan passe, at de har bilen til salg. Misbruget af familiens billeder og identitet er for længst meldt til politiet, Den Blå Avis og Bilbasen.dk. Men altså uden effekt.

Artiklen fortsætter under dokumentet...


Herover ses det falske transportdokument, som svindlerne sendte til Ida Christian.

Danskernes farlige vane: Deler passwords med hinanden

Svindlere under jorden
Ekstra Bladet har forsøgt at finde bagmændene, blandt andet via deres mailadresse 'tmiraje@gmail.com', men sporet ender blindt.

Den nu nedlagte hjemmeside er oprettet af en stråmand i Tyskland. Og pengene fra Ida Christian er forsvundet på en konto i en svensk og altså ikke britisk bank. Hun har nu meldt sagen til politiet.

Ifølge en stor database over falske hjemmesider, der bliver brugt til denne type af bilsvindel, findes der fortsat hundredvis af lignende 'transportfirmaer'. Her kan man også finde siden, som snød Ida Christian.

Her er et andet af de mange falske transportfirmaer, som svindlerne har lavet en ganske overbevisende hjemmeside for. Skærmdump
Her er et andet af de mange falske transportfirmaer, som svindlerne har lavet en ganske overbevisende hjemmeside for. Skærmdump
 

HJÆLP OS: Er du også blevet snydt på samme måde? Fortæl din historie i en mail til tech@eb.dk

Forbrugerrådet Tænk advarer efter svindel: Drop Facebook til private handler

Bilbasen: Flere falske annoncer lige nu

Ifølge Bilbasen.dk, som Ida Christian så den falske annonce på, er problemet med forsøg på svindel voksende lige nu:

- Vi har set en stigning i antallet af falske annoncer inden for de seneste tre uger. Det er første gang i år, at vi ser stigningen, forklarer Jan Lang, der er kommunikationschef hos Bilbasen.dk, til Ekstra Bladet.

- Det er syv til 10 annoncer, der er blevet oprettet. Og de kommer typisk op mod weekenderne.

Kommer i bølger
Svindel af denne type kommer netop i bølger:

- Når medierne omtaler en sag som den her, falder forsøgene på svindel også. Det er jo nogen af de her bagmænd, som følger med i debatten. Og har der så ikke været omtaler et stykke tid, forsøger de sig med modellen igen.

Jan Lang bekræfter, at modellen med et falsk transportfirma er set flere gange før de seneste år:

- Den her model er ret typisk. Vi har hørt om andre lande, men det er primært England, der bruges, fordi transportomkostningerne er højere, end hvis du for eksempel får kørt en bil herop fra Tyskland.

- Det koster ikke mere end 3000 kroner, men er markant dyrere, når bilen skal i en container i England. Og det udnytter svindlerne til at lokke større beløb ud af deres ofre.

Prøver at spotte svindlerne
Hos Billbasen.dk forsøger man løbende at stoppe svindlen. Både ved at have en næsten døgnåben kundeservice, men også ved at forsøge at spotte de særlige biltyper og billeder, som svindlerne bruger. Men det betyder ikke, at alt kan fjernes:

- Vi kan nogle gange godt se, hvis et svindelbillede er det samme. Men billeder kan også blive delt uden for vores system, hvor vi ikke har mulighed for at kontrollere, om det er billeder, som tidligere er brugt i en svindelsag.

Det bedste råd er derfor, at man aldrig overfører penge, før bilen står på ens matrikel eller fysisk kan blive overdraget et andet sted:

- Man skal aldrig nogensinde overføre depositum. Og jeg mener aldrig. Det gælder til alle former for parter, der er med i handlen, siger Jan Lang.

- Man skal også altid have de originale dokumenter i hånden. Du må ikke bare acceptere et foto af registreringsattesten.

Sælgere skal også passe på
Når det gælder handel med biler fra udlandet, skal man være ekstra varsom:

- Det bedste, du kan gøre, er at være meget mistænksom over for udenlandske sælgere og omgående reagere, hvis der er det mindste, som virker forkert.

Jan Lang advarer samtidig bilsælgerne mod, at de uforvarende kan komme til at hjælpe svindlerne med at lave nye numre:

- Det er jo ikke kun penge, men også dokumenter og nye billeder, som de her fyre er på jagt efter.

- Så hvis du som sælger af en bil bliver bedt om lige at sende et billede af bilens papirer eller nogle ekstra billeder af den, så skal du sige klart nej, lyder rådet fra Jan Lang.

Du kan få flere gode råd om at købe bil her og flere gode råd om at sælge bil her

 

Falsk datingprofil lokkede: Nu har Mariann mistet alt

Seks eksempler: Sådan skriver svindlerne

Eksempel 1:

Den hurtigste måde at kommunikere på i øjeblikket er med e-mails, fordi jeg er på en forretningsrejse i udlandet, og jeg har ikke roaming aktiveret på min mobil. Jeg er tilbage om 2 uger. Jeg kan forklare alt via e-mail, bare spørg mig og jeg vil svare så hurtigt som muligt. Dette er også hovedårsagen til, jeg har valgt en international virksomhed til at tage sig af salget for mig. Du er velkommen til at ringe til dem når som helst, hvis du har spørgsmål. De kan hjælpe dig.

Som du allerede ved, så befinder bilen sig på firmaets lager i UK, pakket i kasses og klar til levering sammen med alle dokumenter. Før transporten kan begynde, så har firmaet, som jeg allerede har oplyst, for, at du indbetaler et depositum (50% af det samlede beløb), og resten efter du har haft 3 dage til at kontrollere bilen og beslutter at købe den. Dit depositum bliver opbevaret på en sikker konto, og vil ikke blive hævet før du træffer din endelige beslutning om, hvorvidt du ønsker at beholde bilen. Hvis du beslutter at beholde bilen efter inspektionsperioden, betaler firmaet mig. Hvis du afviser bilen, bliver dit depositum tilbagebetalt uden nogen spørgsmål. Jeg er sikker på, at det ikke vil være tilfældet, for bilen er i virkelig god stand.

På denne måde er vi begge sikret, og det vil også være en hjælp til din manglende tillid.

Som sagt er leveringen allerede betalt, så der vil ikke løbe andre udgifter på. Kun bilens pris. Afgiften betales som jeg sagde. For at kunne fortsætte med handelen, skal du besøge firmaets hjemmeside og registrere.

Jeg ser frem til at høre fra dig.

Eksempel 2:

Jeg er glad for at høre, at du stadig er interesseret i at købe min bil.

Jeg kan bekræfte, at den fortsat er til salg. Bilen er gældfri og i en fremragende tilstand (både dens indre, ydre og mekanikken), servicebogen forefindes. Jeg er ikke-ryger, så der er aldrig blevet røget i bilen, og den har ikke haft nogen uheld.

Selv har jeg boet i Nottingham, England, siden 2008. Bilen tilhørte min far, der døde, og da jeg er hans eneste slægtning, blev jeg dens nye ejer. Jeg ville gerne beholde bilen, derfor tog jeg den med, men jeg fandt ud af, at en registrering her i England er ret dyr, og at det også er meget vanskeligt at køre en venstrestyret bil i et land, hvor alle biler er højrestyret. Jeg besluttede at sælge bilen til nogen i Danmark til en virkelig attraktiv pris. Prisen, som jeg gerne vil opnå for den er  kr. 67000. Bilen er stadig indregistreret i Danmark, så du behøver ikke at betale nogen importafgifter. Den overholder alle danske retningslinjer, så der bliver ikke nogen problemer med de danske toldregler, når du modtager bilen. Jeg har alle registreringsdokumenter ved hånden og kan overdrage dem, når du ønsker det.

Hvis du fortsat er interesseret og gerne vil høre mere om, hvordan vi kan afslutte denne handel, er du velkommen til at kontakte mig.

Eksempel 3:

Jeg er glad for at høre, at du stadig er interesseret i at købe min bil. Jeg kan bekræfte, at den fortsat er til salg. Bilen er gældfri og i en fremragende tilstand (både dens indre, ydre og mekanikken), servicebogen forefindes. Jeg er ikke-ryger, så der er aldrig blevet røget i bilen, og den har ikke haft nogen uheld.

Selv har jeg boet i Leeds, England, siden 2008. Bilen tilhørte min far, der døde, og da jeg er hans eneste slægtning, blev jeg dens nye ejer. Jeg ville gerne beholde bilen, derfor tog jeg den med, men jeg fandt ud af, at en registrering her i England er ret dyr, og at det også er meget vanskeligt at køre en venstrestyret bil i et land, hvor alle biler er højrestyret. Jeg besluttede at sælge bilen til nogen i Danmark til en virkelig attraktiv pris. Prisen, som jeg gerne vil opnå for den er kr. 88000. Bilen er stadig indregistreret i Danmark, så du behøver ikke at betale nogen importafgifter. Den overholder alle danske retningslinjer, så der bliver ikke nogen problemer med de danske toldregler, når du modtager bilen. Jeg har alle registreringsdokumenter ved hånden og kan overdrage dem, når du ønsker det.

Hvis du fortsat er interesseret og gerne vil høre mere om, hvordan vi kan afslutte denne handel, er du velkommen til at kontakte mig.

Eksempel 4:

Jeg er glad for at høre, at du stadig er interesseret i at købe min bil.

Jeg kan bekræfte, at den fortsat er til salg. Bilen er gældfri og i en fremragende tilstand (både dens indre, ydre og mekanikken), servicebogen forefindes. Jeg er ikke-ryger, så der er aldrig blevet røget i bilen, og den har ikke haft nogen uheld.

Selv har jeg boet i Nottingham, England, siden 2008. Bilen tilhørte min far, der døde, og da jeg er hans eneste slægtning, blev jeg dens nye ejer. Jeg ville gerne beholde bilen, derfor tog jeg den med, men jeg fandt ud af, at en registrering her i England er ret dyr, og at det også er meget vanskeligt at køre en venstrestyret bil i et land, hvor alle biler er højrestyret. Jeg besluttede at sælge bilen til nogen i Danmark til en virkelig attraktiv pris. Prisen, som jeg gerne vil opnå for den er  kr. 48000. Bilen er stadig indregistreret i Danmark, så du behøver ikke at betale nogen importafgifter. Den overholder alle danske retningslinjer, så der bliver ikke nogen problemer med de danske toldregler, når du modtager bilen. Jeg har alle registreringsdokumenter ved hånden og kan overdrage dem, når du ønsker det.

Hvis du fortsat er interesseret og gerne vil høre mere om, hvordan vi kan afslutte denne handel, er du velkommen til at kontakte mig.

Eksempel 5:

Bilen er nu på et rederi Storbritannien. På grund af det faktum, at jeg har ganske travlt med mine nye projekter og er ude af stand til at rejse til Danmark, har jeg besluttet at ansætte et rederi til at transportere bilen tilbage der til og tage sig af salget for mig. Jeg har allerede underskrevet en kontrakt med firmaet, og de har fået autorisation til at sælge bilen for mig. De har også fået autorisation til at færdiggøre alle de juridiske procedurer, som er nødvendige for salget af bilen.På grund af det faktum at jeg havde en køber for 1 uge siden, som betalte for transporten til Danmark, men som ændrede mening om at købe bilen, behøver du ikke at betale noget ekstra, men kun et beløb på kr. 88000 .

Jeg minder dig om, at bilen er registreret i Danmark og har danske papirer. Alle toldafgifterne er også allerede betalt, så der er ikke yderligere omkostninger, som skal betales, og du kan omgående registrere bilen i dit navn ( Nummerplade: XXXXXXX ).

Firmaet vil bringe bilen til din hjemmeadresse (eller hvor du ønsker det), og du har tre dage til at inspicere bilen og papirerne, inden du beslutter dig for at hvorvidt du køber den eller ej. Hvis du beslutter dig for ikke at købe den, er det ikke noget problem, da det er en fremragende bil, og jeg er sikker på at den bliver solgt hurtigt.

Ifølge firmaet vil leveringen tage 3-5 dage, og der kræves et depositum, så de kan påbegynde leveringsprocessen.

Firmaets navn er CPF Vehicle Services LTD.

Læs venligst deres side "HOW IT WORKS", og beslut om du accepterer eller ej.

Lad mig vide om du stadig er interesseret i disse betingelser, da jeg ikke har mulighed for at rejse til Danmark igen.

P.S. Vær opmærksom på, at du også kan besøge virksomhedens kontor og hente bilen selv. Men transporten til Danmark er allerede betalt, og du kan gøre det til din fordel. Men det er dit valg, prisen er den samme!

Eksempel 6:

Bilen er nu på et rederi i Storbritannien. På grund af det faktum, at jeg har ganske travlt med mine nye projekter og er ude af stand til at rejse til Danmark, har jeg besluttet at ansætte et rederi til at transportere bilen tilbage der til og tage sig af salget for mig. Jeg har allerede underskrevet en kontrakt med firmaet, og de har fået autorisation til at sælge bilen for mig. De har også fået autorisation til at færdiggøre alle de juridiske procedurer, som er nødvendige for salget af bilen.På grund af det faktum at jeg havde en køber for 1 uge siden, som betalte for transporten til Danmark, men som ændrede mening om at købe bilen, behøver du ikke at betale noget ekstra, men kun et beløb på kr. 48000.

Jeg minder dig om, at bilen er registreret i Danmark og har danske papirer. Alle toldafgifterne er også allerede betalt, så der er ikke yderligere omkostninger, som skal betales, og du kan omgående registrere bilen i dit navn ( Nummerplade: XXXXXXX ).

Firmaet vil bringe bilen til din hjemmeadresse (eller hvor du ønsker det), og du har tre dage til at inspicere bilen og papirerne, inden du beslutter dig for at hvorvidt du køber den eller ej. Hvis du beslutter dig for ikke at købe den, er det ikke noget problem, da det er en fremragende bil, og jeg er sikker på at den bliver solgt hurtigt.

Ifølge firmaet vil leveringen tage 3-5 dage, og der kræves et depositum, så de kan påbegynde leveringsprocessen. 

Firmaets navn er S&A Motor Movers, og deres hjemmeside er: samotormovers.com

Læs venligst deres side "HOW IT WORKS", og beslut om du accepterer eller ej.

Lad mig vide om du stadig er interesseret i disse betingelser, da jeg ikke har mulighed for at rejse til Danmark igen.

P.S. Vær opmærksom på, at du også kan besøge virksomhedens kontor og hente bilen selv. Men transporten til Danmark er allerede betalt, og du kan gøre det til din fordel. Men det er dit valg, prisen er den samme!

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind