Nu er sløret løftet: Her er Volvos nye flagskib

En ny Volvo S90 er præsenteret på et stort pressemøde i Gøteborg. Volvos nye luksusmodel skal sikre fortsat succes - særligt i Kina og USA

De første officielle billeder af Volvo S90 er netop offentliggjort. Lighederne mellem den nye sedan og SUV'en XC90 er til at få øje på. (Foto: PR)
De første officielle billeder af Volvo S90 er netop offentliggjort. Lighederne mellem den nye sedan og SUV'en XC90 er til at få øje på. (Foto: PR)

Volvo er uden tvivl bedst kendt for at bygge SUV-modeller og i særdeleshed klassiske stationcars. Men med introduktionen af sedan-modellen S90 tager Volvo endnu et vigtigt skridt i den fornyelse, som det svenske bilmærke gennemgår for tiden, og som skal sikre fortsat succes på det globale marked.

Mange danskere er ikke blege for at køre bil dagen derpå, selvom promillen måske er for høj. (Arkivfoto: René Schütze) Bilnyheder Farlig fælde: Derfor risikerer hver sjette bilist spritkørsel

I Danmark har vi allerede stiftet bekendtskab med Volvo XC90 - den store SUV - der som den første i sin klasse nogensinde nåede finalen i den netop overståede kåring af Årets Bil i Danmark 2016, hvor den i sidste ende nåede en samlet andenplads.

Nu fortsætter Volvo serien af luksusmodeller med præsentationen af den store sedan, som skal konkurrere med blandt andre Audi A6, BMW 5-serie og Jaguar XF.

Sikkerhed i fokus
Volvo S90 er udstyret med en række nye teknologier, der strækker sig fra avanceret sikkerhed til cloudbaserede apps og tjenester.

Den nye S90 er udstyret med et avanceret, halvautomatisk system, Pilot Assist. Ved hjælp af små, automatiske bevægelser af styretøjet hjælper systemet med at holde bilen inden for vejmarkeringerne op til en motorvejshastighed på op til 130 km/t. Samtidig er det ikke længere nødvendigt at have en anden bil foran. Pilot Assist er endnu et skridt hen mod fuldt autonom kørsel, som er et kerneområde i Volvo’s udviklingsarbejde.

Formel E har netop taget hul på en ny sæson, hvor de lydløse racerbiler gæster nogle af verdens største byer - eksempelvis Buenos Aires - og kører løb. Men allerede næste år kan vi også opleve robotter bag rattet. (Foto: Rodrigo Abd, AP) Bilnyheder Nu skal robotter kæmpe i rigtige racerbiler

S90 introducerer en verdensnyhed i forbindelse med City Safety: Large Animal Detection. Det er et system, der er i stand til at opdage store dyr, som f.eks. elge og heste - dag og nat. Teknologien hjælper med at undgå påkørsel ved hjælp af en intuitiv advarsel og nødbremseassistance.

Satser på hybrid-teknologi
S90 kan blandt fås med den kraftfulde T8 Twin Engine plug-in hybrid drivline, som også fås til XC90.

- Selvfølgelig kommer den også som plug-in-hybrid. Vi tror på, at tiden til elbiler endelig er her, og vi er fuldstændig klar, proklamerede Peter Mertens, der er vicedirektør i Volvo, på pressemødet i Gøteborg.

Designet minder om en almindelig 1-serie, men AC Schnitzers version af BMW's mindste model er alt andet end almindelig. (Foto: PR) Bilnyheder Rå BMW 1-serie med mere power end en Ferrari

Bilen kan med hybrid-motoren køre op til 50 km på ren el, og når hele systemet giver den gas, leverer bilen i alt 407 hk.

S90 bliver introduceret for publikum på North American International Auto Show i Detroit i januar måned 2016.

Nissan Qashqai er en af de bil, hvor en stor del af de brugte modeller, der er til salg, er blevet sat ned i pris i løbet af den seneste uge. (Foto: PR) Bilnyheder Ti brugte biler: Så meget er prisen dykket

1 af 4 Bagenden adskiller sig i høj grad fra Volvos nuværende designlinje - og ifølge flere bilanmeldere er det ikke nødvendigvis positivt. (Foto: PR)
2 af 4 Interiøret er rent og stilet, som vi allerede kender det i Volvo XC90. (Foto: PR)
3 af 4 Volvo S90 bliver præsenteret for offentligheden i forbindelse med biludstillingen i Detroit til januar. (Foto: PR)
4 af 4 De første officielle billeder af Volvo S90 er netop offentliggjort. Lighederne mellem den nye sedan og SUV'en XC90 er til at få øje på. (Foto: PR)
37 kommentarer
Vis kommentarer