Annonce:
Annonce:

Nu får din nummerplade en helt ny funktion

Fra 2018 bliver det muligt at suse igennem betalingsanlæggene ved Storebælt og Øresund ved hjælp af nummerpladegenkendelse

Et andet nummerpladesystem: Sidste år fik politiet nummerplade scanner
Annonce:
Følg Biler

Fra 2018 forvandles din bils nummerplade til en Brobizz, når du krydser Storebælt og Øresund. Det skriver fdm.dk:

'Nummerpladen aflæses automatisk i betalingsanlæggene, efter at bilejeren har tilknyttet nummerpladen til sin brugerkonto hos Brobizz A/S. Dermed trækkes pengene - som med en almindelig Brobizz - via ens betalingskort.'

I risiko for at tørre ud: Derfor møder du vejarbejde på Storebæltsbroen

Navnet på den nye betalingsform bliver Brobizz Light. Det indføres som forsøg i løbet af efteråret og bliver tilbudt til dansk indregistrerede personbiler og mindre varebiler i begyndelsen af 2018.

- Brobizz Light bliver et godt supplement, for mange glemmer at få deres Brobizz med. Med den nye løsning kan de alligevel komme hurtigt igennem og få de normale rabatter, siger Mikkel Hemmingsen, direktør for Sund og Bælt, til fdm.dk.

Annonce:

Nu kan din Brobizz blive til en 'EuroBizz'

Teknologien er dog ikke fejlfri og kan have det svært i eksempelvis snevejr. De fysiske bomme fjernes da heller ikke foreløbig.

- Det kan medføre et stort tab, hvis biler kører igennem uden at betale. Så vi afskaffer ikke bommene, så længe der ikke findes bedre muligheder for at inddrive pengene fra udenlandske køretøjer. En stor lastbil betaler over 1000 kroner, og det kan være umuligt eller dyrt at inddrive pengene fra nogle udenlandske vognmænd, siger Mikkel Hemmingsen til fdm.dk.

Den første bom-fri bro, hvor der kun kan betales med Brobizz eller Brobizz Light, bliver den over Roskilde Fjord, som åbner i 2019.

Ferietrafik: Det sorte hul ved Hamborg

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Milliarderne forsvinder op i den blå luft
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: