Nu kan den blive din: Pavens bil til salg på auktion

Bliv unikt kørende i en ellers temmelig almindelig bil - pengene går naturligvis til velgørende formål.

Pave Frans vinker på bagsædet af sin Fiat 500L under sit første besøg i USA. (Foto: Andrew Harnik)
Pave Frans vinker på bagsædet af sin Fiat 500L under sit første besøg i USA. (Foto: Andrew Harnik)

Hvis du er på udkig efter en ny familiebil med få kilometer på tælleren, som kun har haft én ejer, og hvor der med garanti ikke har været mudder-indsmurte unger kravlende rundt på bagsædet eller en storsavlende køter i bagagerummet, så har vi fundet den perfekte bil til dig.

Se også: Efter succes i Dakar: Nu kan du få en Mini med firehjulstræk

Det er i bund og grund en helt almindelig Fiat 500L, der snart bliver tilgængelig på en auktion, men den har en usædvanligt kuriøs detalje. Bilen blev nemlig givet til Pave Frans, da han i 2015 besøgte USA for første gang, og her brugte han i løbet af de seks dages besøg adskillige timer på bagsædet af bilen, som lagde vejen forbi New York, Washington og Philadelphia.

Billig bil går til børnene
Selvom det er en ganske almindelig Fait 500L, som på danske plader koster fra 170.000, så vakte bilen alligevel stor opsigt, da Pave Frans vinkede fra bagsædet af den italienske bil.

Se også: Audi punger ud for model-navne fra Fiat

For både i USA og resten af verden er det normalt, at statsledere og prominente gæster af den kaliber bliver transporteret i store skudsikre SUV-modeller med tonede ruder, men paven viste altså endnu en gang, at han gør en dyd ud af at leve en ydmyg tilværelse, selvom han er det officielle overhovede for verdens mange millioner katolikker.

Gad vide, om der mon kommer hvid røg ud ad udstødningen på pavens tidligere bil? (Arkivfoto: Susan Walsh)
Gad vide, om der mon kommer hvid røg ud ad udstødningen på pavens tidligere bil? (Arkivfoto: Susan Walsh)

Da Pave Frans fløj hjem til Vatikanet, lod han bilen blive i USA, og nu har den forestående biludstilling i Philadelphia fået æren af at bortauktionere den kompakte familiebil. Pengene fra salget går til børnehospitalet i byen.

Se også: Fra Zlatan til Zlatan: Her er fodboldstjernens nye sportsvogn

Bilen kommer under hammeren d. 29. januar på Philadelphia Auto Show, så hvis du vil have fingrene den unikke bil, må du hellere skynde dig at slå hul på sparegrisen. Der kan både bydes på bilen på stedet og på internettet.

Der er tilsyneladende ikke plads til to store delebilsordninger i København med udlejning på minutbasis, som det har været tilfældet siden i sommer. Nu trækker den ene sig fra Danmark. (Foto: Esben Skrumsager) Bilnyheder - 19. jan. 2016 - kl. 13:22 Populær delebilstjeneste lukker i Danmark

34 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere