Nu skal Spyker bygge elbiler

Bilmanden Victor R. Muller vil genrejse Spyker som elbilsmærke sammen med det amerikanske firma Volta Volare

Spyker nåede at bygge 250 biler, før fabrikken lukkede, men har løbende udviklet nye modeller som denne B6 Venetor Concept. (Foto: Spyker)
Spyker nåede at bygge 250 biler, før fabrikken lukkede, men har løbende udviklet nye modeller som denne B6 Venetor Concept. (Foto: Spyker)

Husker du historierne om den hollandske iværksætter Victor R. Muller, som fik genrejst det hollandske bilmærke Spyker med små rappe sportsvogne for derefter at købe den svenske bilmærke Saab?

Nu er Muller, som desværre måtte sælge Saab og gik konkurs, tilbage igen. Denne gang med et nyt projekt, hvor de veldrejede Spyker-karosserier skal udstyres med elmotorer fra det amerikanske firma Volta Volare, der bygger elektriske flyvemaskiner.

Se også: Ny Top-Gear vært sælger sine famøse Ferrarier

Det skriver Victor R. Muller i en pressemeddelelse, hvor hollænderen fortæller, at de sidste juridiske og økonomiske eftervirkninger af konkursen er afviklet.

Fokus på fremtiden
- Vi er back in business og ser frem til en spændende fremtid for firmaet, som jeg grundlagde for 15 år siden. Vi vil bygge sensationelt elegante og flotte elbiler og elektriske flyvemaskiner i de næste årtier, lyder det fra Victor R. Muller.

Se også: Lamborghini klar med ny topløs bisse

Spyker købte Saab fra GM i 2010, men holdt kun et par år, før de økonomiske problemer meldte sig, og Saab blev overtaget af firmaet NEVS med kinesiske penge i ryggen. Her arbejdes på at få en kinesisk produktion af 9-3-modellen som elbil i gang.

Spyker-fabrikken nåede at producere 250 Spyker-sportsvogne og har løbende udviklet nye prototyper. En af de seneste er B6 Venetor Concept.

5 kommentarer
Vis kommentarer