Ny Ford kun for udvalgte kunder - er det dig?

Ford er klar med den nye GT, som sælges til udvalgte personer – her kan du se, hvordan du kan komme i betragtning

Hvis du har en håndfuld millioner, du ikke lige ved, hvad du skal bruge til, kan du kaste dem efter en Ford GT - hvis du får lov. (Foto: PR)
Hvis du har en håndfuld millioner, du ikke lige ved, hvad du skal bruge til, kan du kaste dem efter en Ford GT - hvis du får lov. (Foto: PR)

Ford har netop åbnet for salget af den nye GT. Eller det vil sige, at de i hvert fald har åbnet op for ansøgninger til køb af den ikoniske bilmodel.

Der bliver nemlig kun fremstillet 500 eksemplarer i løbet af de kommende to år.

Ifølge Ford handler ansøgningsprocessen om at finde potentielle kunder, som kan være gode ambassadører for mærket, og det er derfor som udgangspunkt ikke kun rige oliesheiker og amerikanske it-milliardærer.

Normalt er airbags med til at redde liv, men nu har endnu en farlig airbag fra producenten Takata kostet en ung kvinde livet. (Arkivfoto: Colourbox) Bilnyheder Farlig airbag koster 17-årig pige livet

- Det er essentielt, at disse unikke biler bliver solgt til personer, der vil repræsentere Ford brandet på den helt rigtige måde. Ford leder ikke efter rigmænd, der blot skal have endnu en luksusbil gemt væk i garagen, lyder det i en pressemeddelelse fra Ford.

Danmark er lukket land
Men de gode ambassadører mener den amerikanske bilproducent tilsyneladende ikke at kunne finde i et land som Danmark. På hjemmesiden for ansøgninger er der i hvert fald ikke adgang, hvis man har en dansk adresse.

Volvo XC90 regnes for at være en af de mest sikre biler i verden – blandt andet takket være en række semi-autonome funktioner. Men nu vil Volvo gå hele vejen med en række forsøg i Kina. (Foto: PR) Bilnyheder Her skal 100 selvkørende Volvoer på vejene

Til gengæld er der masser af muligheder for at ansøge om en GT-model, hvis du vil have den leveret i Schweiz, Saudi-Arabien eller de Forenede Arabiske Emirater.

Bilen bliver kun produceret i 500 eksemplarer, så du skal være heldig, hvis du får mulighed for at sætte dig til rette i en kabine som denne. (Foto: PR)
Bilen bliver kun produceret i 500 eksemplarer, så du skal være heldig, hvis du får mulighed for at sætte dig til rette i en kabine som denne. (Foto: PR)

Du kan dog også være heldig at få lov til at købe en bil, hvis du vil tage turen til Tyskland eller Sverige, og det er netop, hvad Fords pressechef i Danmark anbefaler.

- Vi har haft nogle tekniske udfordringer fra begyndelsen, men hvis man går ind på den internationale side, opretter en bruger og krydser levering af i eksempelvis Sverige eller England, vil man også kunne komme i betragtning til at købe en GT, forklarer Lene Dahlquist fra Ford Danmark.

Besøg i banken
Trods de fine hensigter om at finde gode ambassadører, er der dog ingen tvivl om, at du skal være godt ved muffen.

SsangYong Tivoli kommer til Danmark under nyt navn, efter forlystelsesparken i København med samme navn indledte en sag hos Patent- og Varemærkestyrelsen. (Foto: PR) Bilnyheder Tivoli får nyt navn i Danmark

Hvis du får lov til at købe en Ford GT, skal du hæve i omegnen af 450.000 dollars, hvilket svarer til knap 3 millioner kroner. Vil du have plader på bilen, skal du skaffe yderligere 4-5 millioner.

Den webbaserede ansøgningsproces for Ford GT slutter den 12 maj klokken 23:59 dansk tid. Du kan ansøge på Ford GT Consierge Service i eksempelvis England eller Sverige.

Model X er den største bil i programmet hos Tesla, men ejere af den store familiebil frarådes nu at bruge tredje sæderække, før den har været forbi et værksted. (Foto: Marcio Jose Sanchez) Bilnyheder Tesla kalder Model X tilbage efter crashtest

1 af 2 Ford GT deltager i år i 24-timers løbet Le Mans. (Foto: PR)
2 af 2 Hvis du har en håndfuld millioner, du ikke lige ved, hvad du skal bruge til, kan du kaste dem efter en Ford GT - hvis du får lov. (Foto: PR)
35 kommentarer
Vis kommentarer