Annonce:
Annonce:

Ny Mini Cabriolet: Smider toppen i en fart

Ny cabriolet fra Mini byder på mere plads end forgængeren – og så kan den smide toppen på under 20 sekunder, mens den kører

Den nye Mini Cabrio ligner på mange måder sig selv, men den er blevet en anelse større og mere rummelig end forgængeren. (Foto: PR)
Den nye Mini Cabrio ligner på mange måder sig selv, men den er blevet en anelse større og mere rummelig end forgængeren. (Foto: PR)
Annonce:
Følg Biler

Vi har for alvor bevæget os ind i efteråret med gråvejr, blæst og alt, hvad der ellers hører årstiden til, og det kan være temmelig uoverskueligt at tænke på, at der stadig er adskillige måneder tilbage i kalenderen, før det for alvor begynder at lysne.

Dansk design i Deutschland
Men nu giver Mini os lidt at fantasere om i de kolde vintermåneder, mens vi venter på at se solen igen. De har nemlig netop løftet sløret for den nye generation af Mini i en åben udgave, som giver mulighed for at nyde den kommende sommer med vind i håret og sol i ansigtet.

Nu kan du spille på Årets Bil: Se storfavoritten her  

Annonce:

Og rent faktisk har vi en dansker at takke for den lille charmør. Bilen er nemlig tegnet og udviklet i Minis tyske designafdeling under ledelse af danske Anders Warming. Her har han siden 2011 været ansvarlig for udviklingen af Mini-designet, og for nylig udløste det arbejde Designrådets pris anno 2015.

Stor, større, Mini
Bortset fra nogle designelementer, er der ikke mange ligheder mellem en klassisk Mini og så de moderne af slagsen, man ser på gaden i dag. I hvert fald ikke når man ser på størrelsen af bilen, og den nye Mini Cabrio er ingen undtagelse. Den er endnu en gang vokset en anelse.

Særligt pladsen på alle fire siddepladser i bilen er forbedret sammenlignet med forgængeren. Der er mulighed for flere indstillinger af forsæderne, og siddefladen er forlænget på bagsæderne. Samtidig er bagagerumsvolumen vokset med 45 liter til 215 liter.

Bilen er vokset med 98 mm, så den nu måler 3.821 mm i længden, mens både bredden og højden ligeledes er vokset en anelse. Akselafstanden er øget til 2.495 mm, hvilket er 28 mm mere end forgængeren. Den fuldt elektriske kaleche kan åbnes og lukkes på bare 18 sekunder ved kørsel op til 30 km/t.

Annonce:

Skal tryne Tesla: 1000 heste i elektrisk Aston Martin  

Ved lanceringen i marts 2016 fås Mini Cabrio i tre motorvarianter. Mini Cooper D Cabrio har en trecylindret dieselmotor og 116 hk, Mini Cooper Cabrio har en trecylindret benzinmotor og 136 hk, mens Mini Cooper S Cabrio er endnu mere sportslig med en firecylindret benzinmotor og 192 hk.

Priserne på Mini Cabrio offentliggøres i begyndelsen af det nye år.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: