Ny super-Audi topper ved 305 km/t

Med 605 hk under hjelmen bliver Audi S8 plus den hurtigste S8 nogensinde

Audi S8 plus accelererer fra 0-100 km/t på 3,8 sek. Det er 0,1 sek. hurtigere end den hidsige RS6 Avant. (Foto: Audi)
Audi S8 plus accelererer fra 0-100 km/t på 3,8 sek. Det er 0,1 sek. hurtigere end den hidsige RS6 Avant. (Foto: Audi)

Tallene taler sit eget tydelige sprog: 0-100 km/t er overstået på en bagatel af 3,8 sekunder, og accelerationen løjer først af ved 305 km/t, hvis man ellers fravælger den standardmonterede fartbegrænser, som normalt stopper bilen ved 250 km/t.

Dermed indtager den nye Audi S8 Plus tronen som den hurtigste Audi S8 nogensinde.

Se også: Her er bilerne som biltyve elsker

Med sine 605 hk under hjelmen er den da også en hel del kraftigere end den almindelige S8 uden "plus", som må nøjes med 520 hk. I begge biler er det en V8-motor på 4,0 liter med biturbo, der sørger for fremdriften.

I plus-udgaven er mekanikken bare optimeret yderligere - bl.a. med ændringer af turboens udformning og et højere ladetryk.

Drejningsmomentet er også massivt med 700 Nm - der er endda mulighed for at få kraftværket til at producere yderligere 50 Nm kortvarigt, når en særlig overboost-funktion bliver aktiveret.

S8 plus har luftundervogn, som er sat op til sportslig kørsel, og et quattro-firehjulstræk sørger for at sende de mange kræfter effektivt ned i asfalten via en ottetrins automatgearkasse.

Se også: Se den her: Ronaldo får luksus-limousine igen

Audi S8 plus kommer med et omfattende standardudstyr, som bl.a. giver Bose-surround-lydanlæg, fuld læderpakke, avancerede LED-forlygter med automatisk nedblænding og sportsudstødning.

43 kommentarer
Vis kommentarer