Ny syvårs-garanti ved bilkøb er vildledende

En række bilforhandlere tilbyder en syvårs-garantiordning ved finansiering, men annonceringen er vildledende, mener brancheråd og FDM

Især Mazda- og Suzuki-forhandlere lokker med fire års ekstra garanti, hvis man får bilen finansieret hos dem gennem Nordea. Men ordningen kritiseres kraftigt. (Foto: PR)
Især Mazda- og Suzuki-forhandlere lokker med fire års ekstra garanti, hvis man får bilen finansieret hos dem gennem Nordea. Men ordningen kritiseres kraftigt. (Foto: PR)
Følg Biler

Få fire års ekstra garanti under forudsætning af, at du finansierer bilen hos os.

Sådan lyder tilbuddet hos en række bilforhandlere, der tilbyder en såkaldt 'syvårs-garanti' ved køb af finansiering hos Nordea, som har udarbejdet konceptet.

Markedsføringen af det nye tilbud får imidlertid en hård modtagelse af FDM, der mener, at det reelt er en tillægsforsikring, og at det er vildledende at kalde det for en garanti.

Forsøger at binde kunderne
Dansk Bilbrancheråd, der repræsenterer de frie værksteder, mener, at flere forhandlere forsøger at binde kunderne ved at kræve, at alle services laves der. Det er især Mazda- og Suzuki-forhandlere, som indtil nu har markedsført den pågældende syvårs-garanti.

FDM har rejst sagen over for Forbrugerombudsmanden, mens brancherådet truer med at gå til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

- Det er ikke et retvisende ordvalg at kalde det for en garanti, når der er tale om en tillægsforsikring. En garanti er noget, som du får med gratis. Her er der tale om en forsikring, som du tilkøber ved at forpligte dig til at benytte et bestemt værksted, siger Abid Khan, der er advokat hos FDM.

Samtidig mener organisationen, at der udelukkende er tale om en forsikring mod mekanisk og elektronisk svigt, der er meget svær at gennemskue for den almindelige forbruger.

FDM advarer: Alvorlige fejl i hver anden slutseddel  

Ulovlige betingelser
FDM er også faldet over, at der i aftalen oprindeligt var krav om, at bilkøberen skulle bruge et autoriseret værksted gennem alle syv år for at beholde garantien, hvilket blev indklaget til Forbrugerombudsmanden i februar. Dét, frygtede organisationen, ville udhule de danske regler, som ikke stiller krav om brug af autoriserede værksteder for at få garanti.

Det er imidlertid nu ændret til et krav om brug af et autoriseret værksted eller et 'kvalificeret' værksted efter fabrikkens retningslinjer.

Dansk Bilbrancheråd har sideløbende gjort klar til at rejste sagen over for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, fordi nogle forhandlere skriver på deres hjemmesider, at garantien er betinget af, at kunden får lavet service i alle syv år hos den pågældende forhandler.

- Det er en overtrædelse af markedsføringsloven, når man skriver, at bilerne skal serviceres hos den samme forhandler. Kunden skal som udgangspunkt have frit valg, siger Henrik Pedersen, der er bestyrelsesformand i Dansk Bilbrancheråd, som er meget skeptisk over for ordlyden 'kvalificeret værksted' og efterlyser en klar definition fra Nordea på, hvordan det skal forstås.

Der er dog stadig forhandlere, som skriver på hjemmesiden, at garantien forudsætter service hos forhandleren i alle årene.

Nordea kender intet til klagen
Ifølge Stine Wind, der er senior pressekonsulent hos Nordea, har banken endnu ikke set klagen fra FDM til Forbrugerombudsmanden. Men hun mener, at oplysningen er retvisende.

- Det er nyt for os, at der er indgivet en klage fra FDM. Vi har ikke set den og kender ikke det konkrete indhold. Jeg kan dog generelt sige, at navnet 'syvårs-garantien' naturligvis er blevet juridisk vurderet, inden vi begyndte at markedsføre produktet. Det fremgår desuden meget tydeligt af alt vores materiale, at der er tale om en tillægsforsikring, siger Stine Wind.

Hun oplyser, at der med et 'kvalificeret værksted' menes de samme betingelser som ved normal garanti.

Kritik: Udbuddet af sikkerhedsudstyr er en jungle  

Særlige fordele
I alle tilfælde skal man være opmærksom på, at der kan være forskelle på en garanti og en tillægsforsikring, lyder det fra FDM. Der kan nemlig være forskelle i dækningen mellem en garanti og en tilkøbsforsikring, så man skal være opmærksom på det med småt.

- Derfor er det generelt vigtigt at læse betingelserne for forsikringen nøje og især være opmærksom på undtagelserne, siger Abid Khan.

Kia er blevet berømt for sin, helt legale, syvårs-garanti, der følger gratis med bilen. Problemet opstår, når forhandlere blander finansiering og forlænget garanti sammen, mener FDM. (Foto: Kia)
Kia er blevet berømt for sin, helt legale, syvårs-garanti, der følger gratis med bilen. Problemet opstår, når forhandlere blander finansiering og forlænget garanti sammen, mener FDM. (Foto: Kia)

Der kan dog være sund fornuft i at vælge en ordning som syvårs-garantien, lyder det fra Jan Lang, der er analytiker ved Bilbasen. Den giver nemlig en vis sikkerhed ved brugtsalg og dermed højere brugtpriser.

- Det kan vi især se ved Hyundai og Kia, hvor en længere garanti på fem og syv år holder brugtpriserne højere oppe, siger Jan Lang, der mener at der er klare fordele ved Suzukis og Mazdas tilbud, fordi ekstraudgiften til den længere garanti typisk bliver fordelt over en lang periode og dermed ikke opleves så stor.

Ifølge Bilbasens analytiker kan det især være en fordel ved Mazda, da modellerne er forholdsvis dyrere at reparere på. Her vil der være en fordel med en garanti, når man for eksempel sælger en fem år gammel Mazda videre, lyder meldingen.

Det dækker garantien

Ordningen gælder syv år/150.000 km fra første registreringsdato og omfatter både nye og brugte biler. Den forudsætter, at bilen er finansieret hos Nordea.

  • Her er tale om en tillægsforsikring, der omfatter teknik og elektronik.
  • I en principiel sag med Nissan fra 2003 slog Forbrugerombudsmanden fast, at garanti på nye biler ikke må være bundet op på krav om, at bilen i garantiperioden skal have service på autoriserede værksteder.
  • FDM og Dansk Bilbrancheråd frygter, at syvårs-garantien, der som noget usædvanligt herhjemme er lavet af et finansieringsinstitut, og ikke branchen selv, vil udhule lovgivningen.

 

Mere utraditionel markedsføring på vej

Nye pakkeløsninger giver både flere fordele og ulemper

Chevrolet blev kendt for at sælge en Spark med et gratis kørekort oveni. I det hele taget bliver den slags handler mere udbredt. (Foto: Dave Pinter)
Chevrolet blev kendt for at sælge en Spark med et gratis kørekort oveni. I det hele taget bliver den slags handler mere udbredt. (Foto: Dave Pinter)
 

Sagen om Mazda og Suzuki, der tilbyder syv års garanti, hvis du får finansieret bilen her, er ikke enestående. Tag bare Skoda, som tilbyder ekstra billig forsikring til kunderne, eller hedengangne Chevrolet, der endda kunne klare et kørekort sammen med købet af bilen.

Her er tale om såkaldt bundling, hvor man sælger flere varer samlet. Det kommer vi til at se mere til, og det kan både være en fordel og ulempe for forbrugerne, mener FDM.

- Man binder kunderne tættere til sig, men i mange tilfælde kan man også tilbyde en billigere pris, end hvis de selv skulle ud at købe varen. Men man skal gøre op med sig selv, om det er nogle produkter, som man har brug for. Eller om de måske overlapper andre, siger FDM-advokat Abid Khan.

Binder kunder
Det kan f.eks. være de autoriserede bilfabrikkers mobilitetsservice, som i visse tilfælde overlapper vejhjælp.

I det konkrete tilfælde med udvidet garanti hos Suzuki og Mazda kan det mere sammenlignes med en forsikring, mener Abid Khan.

Han tror, at vi fremover vil se mange flere eksempler på bundling - både i bilbranchen og andre steder.

- Det kan for eksempel være ved at binde kunden med finansiering, loyalitet, og i alle tilfælde skal man så gøre sig klart, hvad ens behov er, siger han.

Bundling vinder især frem i telebranchen, hvor et selskab som Telmore tilbyder en pakke med bl.a. musik, bog og film-tjenester ved køb af abonnement til mobiltelefonen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+