Annonce:
Annonce:

Nyt gennembrud? Så hurtigt oplader Porsches vilde elbil

Porsche Mission E er navnet på en ny eldrevet bilmodel, som den tyske sportsvognsproducent vil sætte i produktion – bilen byder på banebrydende teknologi og imponerende præstationer

Den første rent elektrisk drevne Porsche bliver i løbet af de kommende år en realitet. (Foto: PR)
Den første rent elektrisk drevne Porsche bliver i løbet af de kommende år en realitet. (Foto: PR)
Annonce:
Følg Biler

Tesla har de seneste år haft stor betydning for elbilernes popularitet med mere luksus og langt bedre præstationer – både i forhold til acceleration og rækkevidde – end nogen af konkurrenterne. Men nu byder Porsche op til dans.

Trådløs opladning
Den første rent elektrisk drevne Porsche bliver i løbet af de kommende år en realitet. Det ligger nu fast, efter at bestyrelsen for Porsche i fredags gav grønt lys til projektet Mission E, og dermed indleder Porsche ifølge den administrerende direktør Dr. Oliver Blume et nyt kapitel i sportsvognshistorien.

Godt nyt til drengerøve: Racerløb skal gøre DHB endnu vildere

Annonce:

Mission E er en firedørs bil med en systemydelse på over 600 hk. Dermed kan bilen både levere en acceleration fra 0 til 100 km/t på under 3,5 sekunder og en rækkevidde på mere end 500 kilometer, hvilket sagtens kan konkurrere med Teslas præstationer. Men det er særligt batteriet i Mission E, der er værd at bemærke.

Mission E havde premiere som konceptbil på biludstillingen i Frankfurt i september 2015. (Foto: PR)
Mission E havde premiere som konceptbil på biludstillingen i Frankfurt i september 2015. (Foto: PR)
 

Med en ny 800-volts-ladeenhed, der er dobbelt så kraftig som de nuværende lynopladere, har man allerede efter en opladningstid på 15 minutter fået 80 procent af rækkevidden til rådighed i litium-ion-batterierne, der er integreret i bilens bund. Som tilvalgsmulighed kan bilen oplades trådløst via induktion gennem en spole, som er integreret i gulvet i garagen.

Millard-investering i Tyskland
Koncernen investerer ca. 700 millioner euro omkring hovedsædet svarende til mere end fem milliarder kroner. Pengene skal i løbet af de kommende år gå til opførelsen af et nyt lakereri og en selvstændig montagefabrik.

Vanvittig Volvo-video: Se 4-årig pige torturere lastbil

Annonce:

Den eksisterende motorfabrik vil blive udbygget til produktionen af elmotorerne, og derudover vil den eksisterende karrosserifabrik blive udvidet. Hertil kommer andre investeringer eksempelvis i udviklingscentret i Weissach, som også foretages i denne forbindelse. Alene i Zuffenhausen, hvor Porsche har hovedkvarter, vil der blive skabt over 1.000 nye arbejdspladser, lyder meldingen fra Porsche.

Mission E havde premiere som konceptbil på biludstillingen i Frankfurt i september 2015, men nu ligger det altså fast, at konceptet bliver realiseret.

Det er planen, at bilen skal komme på markedet i slutningen af dette årti.

Tyskernes nye politibil kører 290 km/t

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: