Nyt partnerskab: Toyota investerer i pirattaxaer

Toyota indgår nyt samarbejde med Uber - det betyder, at der er fordele på vej til Uber-chaufførerne

Fritids-taxachauffører kan juble - Toyota indgår nemlig et nyt samarbejde med Uber. Det er dog endnu ukendt, hvor mange penge bilproducenten har investeret i firmaet bag samkørselstjenesten. (Foto: Topfoto/Socialstock)
Fritids-taxachauffører kan juble - Toyota indgår nemlig et nyt samarbejde med Uber. Det er dog endnu ukendt, hvor mange penge bilproducenten har investeret i firmaet bag samkørselstjenesten. (Foto: Topfoto/Socialstock)

Nu bliver det lettere at betale regningen for din leasede Toyota - i hvert fald hvis du bijobber som Uber-chauffør.

Toyota har nemlig indgået et nyt samarbejde med firmaet bag den velkendte app, der herhjemme er blevet anklaget for at drive pirattaxa-virksomhed.

Bilproducenten har lavet en strategisk investering i firmaet, der i første omgang kun vil have store fordele for Uber-chaufførerne.

Som led i samarbejdet vil Toyota nemlig tillade bilejere at lease deres biler fra Toyota og betale regningen med indtægterne fra deres kørsel gennem Uber.

Men der kan også være andre ting i vente i kølvandet på det nye samarbejde.

– Kørselsdeling har stort potentiale i forhold til at forme fremtidens mobilitet. Gennem samarbejdet med Uber vil vi gerne udforske andre måder at give kunderne sikre, belejlige og attraktive mobilitetsydelser på, siger senior administrerende officer hos Toyota Motor Corporation, Shigeki Tomoyama, i en pressemeddelelse.

Men mange af de fremtidige projekter lader til kun at komme Uber-chaufførerne til gode. Der er nemlig blandt andet udsigt til apps, der hjælper chaufførerne fra bilsædet.

Alle vil være med
Ikke kun Toyota kaster sig over de populære taxa-apps. Også Volkswagen hopper med på vognen, for producenten afslørede i går, at de indgår et nyt partnerskab med det israelske Gett.

Appen, der tidligere var kendt under navnet GetTaxi, gør det muligt for brugerne at finde og booke taxaer ved hjælp af gps direkte fra mobilen.

Den tyske bilproducent har købt aktieandele for hele 300 millioner dollars (svarende til to milliarder danske kroner, red.) i håbet om at bryde ind på markedet.

Men de to bilproducenter er langt fra de eneste, der vil lege med.

Allerede i marts afslørede General Motors, at de investerede 500 millioner dollars (3,3 milliarder kroner, red.) i Ubers amerikanske konkurrent Lyft for at lave et lignende netværk til selvkørende biler.

Og lige i hælene på General Motors kommer elektronikgiganten Apple, der også har kastet penge efter teknologien. Firmaet investerede tidligere i denne måned et svimlende beløb på over 6,6 milliarder kroner i det kinesiske svar på Uber, Didi Chuxing.

Google arbejder ihærdigt på at udvikle en velfungerende og fuldstændigt selvkørende bil, men både teknologi og især jura står i vejen. De indleder derfor samarbejder til højre og venstre for at komme udfordringerne til livs.  (Foto: PR) Biler Google rotter sig sammen med Ford og Uber

18 kommentarer
Vis kommentarer