Opel på vej med ny elbil – på markedet i 2017

Næste år sender Opel en ny elbil på gaden - rækkevidden bliver længere end for de fleste andre traditionelle elbiler

Opel har endnu ikke frigivet informationer om rækkevidde eller pris, men lover længere rækkevidde end for de fleste lignende elebiler. (Foto: PR)
Opel har endnu ikke frigivet informationer om rækkevidde eller pris, men lover længere rækkevidde end for de fleste lignende elebiler. (Foto: PR)

Ampera-e bliver navnet på en ny elbil fra Opel, der kommer på gaden næste år. Navnet antyder et slægtskab med el-hybrid’en Ampera, der var den første af sin art.

Volvo 245 er en bil, som mange fortsat forbinder med Volvo-mærket. Den blev produceret i næsten 20 år indtil 1993. (Foto: PR) Bilnyheder Ny Volvo på vej: Tilbageblik på de historiske herregårdsvogne

Men hvor den oprindelige Ampera kombinerede elmotorer med en benzinmotor, er Ampera-e en traditionel elbil uden benzinmotor til at forlænge rækkevidden. Opel har i stedet fokuseret på at sikre elbilen en rækkevidde, der ifølge den tyske bilproducent er længere end i de fleste andre elbiler.

Butler i bilen
Ampera-e får fem siddepladser og den fulde pakke af Opel’s kommunikationssystemer til integration af smartphones i bilen og butlerservice i form af Opel OnStar med automatisk nødopkald i tilfælde af en alvorlig ulykke.

Batteripakken er gemt væk under gulvet i bilen, der har en rummelig kabine med plads til fem personer og et bagagerum, der er sammenligneligt i størrelsen med biler i kompaktklassen.

Det er en imponerende blanding af klassiske og sjældne, der til marts ryger på auktion i USA. Nederst i artiklen kan du se hele listen. (Foto: PR) Bilnyheder 18 sjældne biler til salg: Rig komiker tømmer garagen

1 af 2 Der er plads til fem personer, og Ampera-e har et bagagerum på størrelsen med andre biler i kompaktklassen. (Foto: PR)
2 af 2 Opel har endnu ikke frigivet informationer om rækkevidde eller pris, men lover længere rækkevidde end for de fleste lignende elebiler. (Foto: PR)
8 kommentarer
Vis kommentarer