Politiet har fået nok: Kan du heller ikke basale færdselsregler?

Nordsjællands Politi har fået nok af bilister, der ikke overholder basale færdselsregler – nu er et opslag på Facebook gået viralt

Bilister har desværre en stor forkærlighed for at køre i midterste (og yderste) spor på motorvejen, når der er tre spor. Nu langer Nordsjællands Politi ud efter de irriterende og farlige bilister. (Arkivfoto: Thomas Lekfeldt)
Bilister har desværre en stor forkærlighed for at køre i midterste (og yderste) spor på motorvejen, når der er tre spor. Nu langer Nordsjællands Politi ud efter de irriterende og farlige bilister. (Arkivfoto: Thomas Lekfeldt)

Vejdirektoratet kører jævnligt kampagner for at gøre opmærksom på problemet. En Facebook-gruppe har i skrivende stund knap 20.000 fans af samme årsag. Og nu har Nordsjællands Politi også fået nok af de irriterende og farlige bilister på motorvejene, der ikke holder til højre.

I et opslag på Facebook langer politikredsen ud efter bilisterne med ordene 'DU SKAL HOLDE TIL HØJRE'!

- Vi ser det, når vi kører udrykningskørsel, vi ser det, når vi kører almindelig patruljekørsel, og vi ser det, når vi kører i vores private biler: Der er en del bilister ude på vejene, der ikke har styr på, hvilken bane de skal lægge sig i, når de kører på en vej med flere spor, skriver Nordsjællands Politi blandt andet på Facebook.

Du skal ikke dytte
Politiet minder om, at man ifølge færdselsloven skal holde så langt til højre som muligt, når man kører på en flersporet vej.

- Det gælder også, selvom der kun er let trafik, og det gælder også, selvom du bedst kan lide at ligge i midterbanen. Du skal holde dig i højre vejbane, når det er muligt, lyder det fra politiet.

Slutteligt gør ordensmagten dog opmærksom på, at du – hvis du ligger bag en bil, der ikke holder til højre på en flersporet vej – ikke skal begynde at dytte, blinke med lyset eller lignende. Du må i stedet væbne dig med tålmodighed og håbe på, at bilisten en dag bliver klogere.

Det er ikke kun politiet, der er træt af de irriterende bilister på motorvejen.

I en undersøgelse nyligt foretaget af Gallup for Vejdirektoratet giver 62 procent af bilisterne i undersøgelsen udtryk for, at bilister der ikke holder til højre er det mest irriterende i trafikken.

Politiet er nu begyndt at få patruljevognene udstyret med automatiske nummerplade-scannere. Her ses de øverst på bilen. (Foto: Linda Johansen/Polfoto) Bilnyheder Overvågning: Så mange biler vil politiet kontrollere dagligt

357 kommentarer
Vis kommentarer