Politiets nye fotovogne kan ikke fange motorcyklister

Mens nordjyske bilister har modtaget 10.000 bøder fra politiets nye fotovogne, har motorcyklister ikke modtaget en eneste. Lasermålerne kan nemlig kun måle bilers hastighed

Politiets nye fotovogne kan ikke fange motorcyklister

Her kørte fotovogn for stærkt i Limfjordstunnellen

Motorcyklister undgår helt at få bøder, når de kører forbi politiets nye fotovogne med for høj hastighed. De nye fotovogne er nemlig slet ikke i stand til at udskrive bøder til motorcykler, fordi laserapparaterne ikke fanger al trafik. Det skriver TV2 Nord.

At fotovognene kun kan registrere hastigheden på biler, bekræfter Vicepolitiinspektør Ole Juul Schmidt fra Nordjyllands Politis færdselsafdeling:

- Kan de ikke måle motorcykler?

- Ikke for nuværende. Køretøjerne er simpelthen for små til, at vi får tilstrækkelig refleksion på udstyrets laserudstyr, siger vicepolitiinspektør Ole Juul Schmidt til TV2 Nord.

Over 10.000 bøder i Nordjylland
De nye fotovogne kom på gaden i Nordjylland 1. februar og har i perioden frem til 30. juni udskrevet i alt 10.538 bøder - alene i Nordjylland. Det viser en aktindsigt foretaget af TV2 Nord.

Politiets tidligere fotovogne kunne godt måle hastighed og fotografere motorcyklerne, men disse vogne er udfaset på grund af forældet udstyr.

- Det er da træls, at det ikke fungerer optimalt, og det har vi selvfølgelig gjort opmærksom på, siger Ole Juul Schmidt fra Nordjyllands Politi.

Vicepolitiinspektøren forklarer videre at Rigspolitiet, som stiller udstyret til rådighed, arbejder på en løsning, men at han ikke kan sige, om det vil fungere om to uger eller to måneder. Samtidig understreger han, at motorcyklister stadig bliver kontrolleret af patruljevogne og med håndholdt laser.