Populær delebilstjeneste lukker i Danmark

Der har været hård kamp om delebilskunderne i København med to internationale mastodonter på markedet – nu trækker den ene sig fra kampen.

Der er tilsyneladende ikke plads til to store delebilsordninger i København med udlejning på minutbasis, som det har været tilfældet siden i sommer. Nu trækker den ene sig fra Danmark. Se Ekstra Bladets sammenligning af de to her. (Foto: Esben Skrumsager)

Car2go var den første store delebilsordning med let tilgængelig udlejning af biler på minutbasis, der indtog København. Små Smart-modeller blev sendt ud i den københavnske trafik i september 2014, hvor brugerne med et adgangskort let og bekvemt kan få adgang til de mange delebiler.

Se også: Dyrevenner jubler: Veganer-venlig Tesla på vej

Efterfølgende fik også Drive Now øjnene op for det danske marked, og sidste år sendte man 400 nye BMW-elbiler på gaden i København, som skulle tage konkurrencen op mod Car2go.

I en lang række andre europæiske storbyer – blandt andet London, Berlin og Hamburg – konkurrerer de to ligeledes side om side, men der er tilsyneladende ikke plads til to så store spillere på markedet i København.

Se også: Så bliver det ikke meget sjovere: Mini klar med topløs super-gokart

Derfor lukker Car2go efter halvandet år nu ned for sine danske aktiviteter, bekræfter kommunikationschefen over for Ekstra Bladet.

- Efter en ellers lovende start og masser af kunder har vi nu måttet sande, at vi desværre ikke har formået at få kunder nok, så fra midten af februar lukker vi ned for alle vores aktiviteter i København, fortæller Car2go-kommunikaitonschef Isabel Eipper.

Ingen jubel hos konkurrenten
Samlet set nåede antallet af brugere hos delebilstjenesten op på 8500, men på trods af tusindvis af brugere har Car2go-bilerne ikke tilbagelagt tilstrækkeligt mange kilometer til, at det kan betale sig for delebilsfirmaet at fortsætte på dansk grund.

- Vi har ikke oplevet, at konkurrencen fra Drive Now har haft direkte indflydelse på vores virksomhed, men vi må nok erkende, at med deres tilstedeværelse på det danske marked er der kommet for stort et udbud i forhold til efterspørgslen, forklarer Isabel Eipper til Ekstra Bladet.

Se også: Clarkson indrømmer: Sådan fuskede vi i legendarisk Top Gear-afsnit

Man kunne naturligvis forestille sig en vis glæde hos Drive Now over, at der nu bliver mindre konkurrence om kunderne i København. Alligevel er dagens afsløring ikke nødvendigvis sød musik i ørerne hos konkurrenten.

- Vores branche har stadig en udfordring med at slå igennem, så vi har ikke set Car2go som en konkurrent men nærmere som en kollega i en branche, som vi skulle løfte sammen. Vores tilgang har været at jo flere biler der var på gaden, desto større chance var der for, at folk ville satse på bybilerne frem for egen bil. Men selvfølgelig kan det umiddelbart have en positiv afsmitning på efterspørgslen på vores produkter, lyder det fra den marketingansvarlige hos Drive Now, Thomas Troels-Smith.

Car2go trækker sig fra Danmark med virkning fra d. 15. februar.

Se også: Elbilernes nye paradis: Tyskland vil have en million elbiler på vejene

26 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere