Annonce:
Annonce:

Porsche-chef klar i spyttet: Vores biler skal ikke køre selv

Hverken selvkørende biler eller en afskaffelse af manuelt gear er en del af planerne hos den tyske bilproducent - direktør sender sviner til Apple

Den ikoniske 911'er bliver af mange betragtet som en ægte ”drivers car”. Sådan skal det blive ved med at være, lyder det fra Porsche. (Arkivfoto: Mik Eskestad)
Den ikoniske 911'er bliver af mange betragtet som en ægte ”drivers car”. Sådan skal det blive ved med at være, lyder det fra Porsche. (Arkivfoto: Mik Eskestad)
Annonce:
Følg Biler

En lang række bilproducenter har teknologier, som gør bilerne mere eller mindre selvkørende. Det skal øge sikkerheden og komforten, men som bilentusiast, der nyder at sidde bag rattet, kan man også frygte, at det kan være slut med mærke adrenalinen suse i kroppen, når speederen jokkes i bund.

Alfa Romeo på afveje: Nu får MiTo sparket

Heldigvis er det ikke alle bilproducenterne, der er hoppet med på den selvkørende udvikling. Porsche-direktøren Oliver Blume fortæller til tyske Westfalen-Blatt, at Porsche-modellerne ikke kommer til at køre af sig selv foreløbigt:

- Det er lige så forkert som at bruge et Rolex som æggeur. Når man sidder bag rattet på en Porsche, vil man selv køre bilen, lyder den kontante melding fra Oliver Blume.

Billeder fra drømmegaragen: Sådan ser 12.000 farverige hestekræfter ud

Annonce:

Han benyttede samtidig lejligheden til at lange ud efter Apple, som efter sigende også arbejder på at skabe en selvkørende bil.

- En iPhone hører hjemme i lommen. Den skal ikke køre på vejen, siger Porsche-direktøren til den tyske avis.

Sværger til manuelt gear
I en tid, hvor dobbeltkoblingsgearkasser leverer både hurtigere gearskift og bedre brændstoføkonomi, har flere bilproducenter – blandt andre Ferrari og Lamborghini – fjernet muligheden for manuelt gear i flere af modellerne. Men heller ikke her vil Porsche være med på moden.

- Det er en unik detalje at kunne tilbyde manuelt gear i en 911, og det vil vi kæmpe for, så længe det er muligt. Selvom det måske kun er 10 procent af markedet, er det vigtigt for nogle kunder at kunne få manuelt gear, siger Erhard Mössle, som er chef for Porsches ingeniør-afdeling, til hjemmesiden caranddriver.com.

Super Bowl: Her er 10 af de bedste bil-reklamer

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: