Porsche-salg slår rekorder: Her er den mest populære model

For femte år i træk slår Porsche-salget rekorder – særligt én model trækker læsset

Bilen kunne fejre sin 1-års fødselsdag i 2015, men den er allerede nu familiens mest solgte model. Du kan se bilen på næste billede. (Foto: PR)
Bilen kunne fejre sin 1-års fødselsdag i 2015, men den er allerede nu familiens mest solgte model. Du kan se bilen på næste billede. (Foto: PR)

Det går godt hos Porsche. Rigtig godt faktisk. Endnu en gang har den tyske bilproducent slået rekorder – både i forhold til omsætning, overskud og antallet af ansatte.

Omsætningen steg i 2015 til 21,5 milliarder euro, svarende til 160 milliarder kroner, hvilket er en stigning på 25 procent i forhold til året før.

Se også: Vanvittig mikrobil: Derfor koster den 300.000 kr.  

Firmaets knap 25.000 ansatte producerede og leverede 225.000 biler, hvilket er det højeste antal nogensinde i Porsche-historien. Særligt i Europa og Kina er salgstallene eksploderet, mens USA og Sydamerika halter en smule efter trods pæne stigninger.

Macan banker storebror
Særligt én model i Porsche-modelprogrammet har trukket salgstallene i vejret. Det er den kompakte Macan – lillebroren til Porsche Cayenne – som primært kan tage æren for Porsche-succesen.

Mere end hver tredje Porsche solgt i 2015 har
Mere end hver tredje Porsche solgt i 2015 har "Macan" stående på bagenden. (Foto: PR)

Mere end 80.000 Macan-modeller blev der solgt i 2015, og det er vel at mærke den yngste model i Porsche-familien. Faktisk var 2015 det første hele år med Macan på markedet, men den har altså allerede nu bevist sit værd.

Se også: Sjældent fund: Kan du gætte bilen under presenningen?  

På andenpladsen følger storebror Cayenne med 73.119 leverede eksemplarer i det forgangne år.

Ford er efter eget udsagn den første bilproducent i verden, der opnår den skudsikre Type IV-godkendelse. (Foto: PR) Bilnyheder - 14. mar. 2016 - kl. 13:41 Vild duel: AK-47 mod Fords skudsikre politibil  

1 af 2 Porsche Macan – her vist i en GTS-version – er blevet en stor succes for den tyske bilproducent. (Foto: PR)
2 af 2 Bilen kunne fejre sin 1-års fødselsdag i 2015, men den er allerede nu familiens mest solgte model. Du kan se bilen på næste billede. (Foto: PR)
12 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere