Så bliver det ikke meget sjovere: Mini klar med topløs super-gokart

231 hestekræfter og en topfart på næsten 250 km/t giver garanti for smil på læben i ny topløs topversion af den ikoniske Mini Cooper.

Under hjelmen gemmer der sig en kraftfuld motor med 231 heste. Det er 20 mere end forgængeren. (Foto: PR)
Under hjelmen gemmer der sig en kraftfuld motor med 231 heste. Det er 20 mere end forgængeren. (Foto: PR)

En topløs udgave af John Cooper Works er endelig ved at være klar. Mini har netop sendt de første billeder ud, og langt hen ad vejen ligner den naturligvis den ”almindelige” JCW-model, som er kendt for sine usædvanligt underholdende køreegenskaber. Men snart kan man altså komme endnu tættere på den optimale gokart-oplevelse, når JCW-modellen får kappet taget.

Se også: Elbilernes nye paradis: Tyskland vil have en million elbiler på vejene

I kofangeren har den store luftindtag med det klassiske JCW-gitter, og forlygterne er usædvanligt skarpe takket være LED-teknologien. Derudover har bilen en ny sportsudstødning med ekstra store rør, aerodynamiske sideskørter og store 17 tommer hjul.

 

Men den vigtigste er naturligvis taget. Det er lavet af kanvas og kan klappes sammen ved et tryk på en knap, og efter 18 sekunder er taget forsvundet ned bag nakkestøtterne. Du behøver dog ikke holde stille. Manøvren kan ske op til 30 km/t.

Tungere vægt tynger topfarten
Cabrioleten er udstyret med samme motor som den lukkede model, så under hjelmen finder vi en to-liters turbomotor med fire cylindre og 231 hk. Som sædvanligt kræver en cabriolet en stivere konstruktion, hvilket har øget vægten i JCW Convertible med omkring 90 kilo.

Se også: Dyrt dansk design: Sprød sportsvogn til champagnefolket

Derfor er bilen blevet et par hundrededele langsommere, så accelerationen fra 0 til 100 km/t lander på 6,5 sekunder med automatgear og 6,6 sekunder med manuelt-gear. Tophastigheden er 240 km/t med manuelt gear. Det er 6 km/t langsommere end den lukkede model.

Med en længde på 387 cm er Mini'en i dag noget større, end den originale. (Foto: PR)
Med en længde på 387 cm er Mini'en i dag noget større, end den originale. (Foto: PR)
 

Indvendigt adskiller JCW-modellen sig fra den almindelige Mini Cooper ved blandt andet at have sportssæder, læderrat, JCW-gearstang, pedaler i rustfrit stål og aircondition.

Bilen kan bestilles i Danmark fra april, men der er endnu ikke oplyst en dansk pris på modellen. Den lukkede udgave koster 442.538 kr.

Se også: Clarkson indrømmer: Sådan fuskede vi i legendarisk Top Gear-afsnit

1 af 4 Kalechen foldes ned på 18 sekunder. Det kan gøres, mens bilen kører op til 30 km/t. (Foto: PR)
2 af 4 Bagagerummet er ikke verdens største, men der er trods alt plads til 215 liter, når taget er slået op. Med taget nede er der plads til 160 liter. (Foto: PR)
3 af 4 Gennemsnitsforbruget ved blandet kørsel er i teorien omkring 15 km/l. Det kræver dog, at du kan køre med blød speederfod, hvilket kan være noget af en udfordring i en JCW-model. (Foto: PR)
4 af 4 Under hjelmen gemmer der sig en kraftfuld motor med 231 heste. Det er 20 mere end forgængeren. (Foto: PR)
18 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere