Så elegant bliver ny fransk Golf-rival

Afsløret før tid: Efter en italiensk hjemmeside fik fingre i de første billeder af den kommende Renault Megane, har franskmændene nu valg at offentliggøre bilen

Frontdesignet på den nye Renault Megane er tydeligt inspireret af den større Talisman, som også bliver vist frem for første gang på Frankfurt Motorshow. (Foto: Renault)
Frontdesignet på den nye Renault Megane er tydeligt inspireret af den større Talisman, som også bliver vist frem for første gang på Frankfurt Motorshow. (Foto: Renault)
Følg Biler

I en bilklasse, som domineres af relativt nye udgaver af VW Golf og Skoda Octavia, er den otte år gamle Renault Megane III efterhånden ved at sakke agterud i salgsstatistikken.

I årets første syv måneder har den indtaget en 51. plads over Danmarks mest solgte biler, mens VW Golf til sammenligning er nummer otte.

Fransk stationcar udfordrer tyskerne på kvalitet

Men nu viser franskmændene så en helt ny generation af hatchbacken med et design, der er ændret radikalt. Stilmæssigt låner den nye Megane en hel del elementer fra den større Renault Talisman, som også bliver vist frem for første gang på den internationale biludstilling i Frankfurt, som løber af stablen senere på måneden.

Billederne skulle ikke ud endnu
Modsat Talisman var det dog ikke meningen, at Megane skulle vises frem allerede nu. Men da en italiensk hjemmeside havde fået fat i billederne før tid og offentliggjorde dem, valgte Renault at følge trop. Sådan lyder forklaringen i hvert fald fra Renault selv.

Test: Dette 510-hestes bæst vil helst køre sidelæns

Endnu er der ikke offentliggjort mange detaljer om den nye bil, men sikkert er det, at den bliver en anelse bredere end den gamle generation. Helt præcist bliver den 47 mm bredere forrest og 39 mm bredere bagtil, mens fronten bliver 25 mm lavere.

Bagenden er domineret af et sæt LED-baglygter, som har fået et langt mere markant udseende end på forgængeren. (Foto: Renault)
Bagenden er domineret af et sæt LED-baglygter, som har fået et langt mere markant udseende end på forgængeren. (Foto: Renault)

Derudover forlænges afstanden mellem for- og baghjul med 28 mm, hvilket forhåbentlig vil gavne bagsædepassagererne, selvom Renault ikke skriver noget om det i sin pressemeddelelse.

Forbedret kabinekvalitet
Interiøret viser Renault endnu ingen fotos af, men på de lækkede billeder kan man se, at førerpladsen bl.a. vil være domineret af en stor touchskærm i stil med den, man finder i bl.a. Talisman og den nye Espace.

Ekspert: Her er den bedste brugte bil til storfamilien

Ifølge britiske Auto Express har Renault også arbejdet med at højne den oplevede kabinekvalitet, da det var et af de centrale kritikpunkter ved forgængeren.

Flere detaljer vil blive kendt om den nye Renault Megane i forbindelse med offentliggørelsen på Frankfurt Motorshow, som åbner for pressen på næste tirsdag.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind