Så godt klarer Renaults fire nye biler sig i crashtest

For fjerde gang i træk udløste en test hos EuroNCAP de maksimale fem stjerner til Renault, da den kommende Mégane blev sat på prøve

Renault Mégane introduceres på det danske marked i løbet af marts. Allerede nu er den dog blevet testet hos EuroNCAP. (Foto: PR)
Renault Mégane introduceres på det danske marked i løbet af marts. Allerede nu er den dog blevet testet hos EuroNCAP. (Foto: PR)

Som bilejer er det naturligvis rart at vide, at man sidder bag rattet af en bil, som passer godt på både fører og passagerer i tilfælde af en ulykke. Sikkerheden er således et væsentligt parameter, når kunderne ser på nye biler, hvorfor bilproducenterne går meget op i at sikre gode resultater, når det europæiske institut EuroNCAP tester bilernes sikkerhed.

Vintertøj kan være behageligt, når bilen er kold, men i tilfælde af en ulykke er det tykke tøj meget farligt. (Foto: ADAC) Bilnyheder Tysk test chokerer: Vintertøj i bilen kan være livsfarligt for børn

Hos den franske bilproducent Renault lykkedes det som de første i 2001 at sikre de eftertragtede fem stjerner i testen med familiebilen Renault Laguna. Siden da har sikkerheden været et væsentligt fokuspunkt, hvilket nu har resulteret i et imponerende samlet resultat for 2015.

Sikkerhedsudstyret halter en anelse
Tidligere på året var det Renault-modellerne Espace og Kadjar, der imponerede med topkarakterer i testene hos EuroNCAP. Nu følger både Talisman og Mégane trop – to interessante modeller, som begge kommer på markedet i Danmark til foråret.

Den store Renault Talisman kommer både som sedan og stationcar. Den har premiere på det danske marked i maj måned. (Foto: PR)
Den store Renault Talisman kommer både som sedan og stationcar. Den har premiere på det danske marked i maj måned. (Foto: PR)
 

Både Renault Mégane og Talisman scorer særligt højt på skalaen i forhold til sikkerheden inde i bilen. Her måles der både på sikkerheden i forhold til voksne og børn, og i begge tilfælde vurderer EuroNCAP altså, at de to modeller leverer en flot indsats med et resultat på omkring 85 procent.

På de tyske motorveje behøver man som et af få steder i verden ikke at kigge på speedometeret – lidt endnu i hvert fald. (Foto: Audiocomplex, Flickr) Bilnyheder Find tålmodigheden frem: Tyskere indfører fartgrænse på autobahn

Til gengæld er sikkerheden for fodgængere ikke helt i top, ligesom bilernes sikkerhedssystemer ikke leverer tilstrækkeligt til at figurere blandt de bedste. Her ligger begge modeller omkring de 70 procent. Samlet set vurderer EuroNCAP dog, at begge biler fortjener de maksimale fem stjerner.

Nye modeller snart i Danmark
Dermed er Renault det eneste bilmærke, der i år har opnået den højeste karakter på fire forskellige modeller. At de alle fire har scoret topkarakter skyldes blandt andet, at de alle bygger på en fælles platform, som blandt andet er kendetegnet ved at benytte højstyrkestål, og avancerede airbagsystemer.

Toyota Aygo er en af de mest solgte bilmodeller i Danmark de seneste år. Også på verdensplan går det fremragende for den japanske bilgigant. (Foto: PR) Bilnyheder Her er verdens mest værdifulde bilmærker

Takket være platformen har både Talisman og Mégane mange af de samme sikkerhedssystemer, som findes på den store Renault Espace. Det er blandt andet adaptiv fartpilot, aktivt nødbremsesystem, advarsel mod vognbaneskift, genkendelse af vejskilte og blindvinkelsensorer.

Renault Mégane introduceres på det danske marked i løbet af marts, mens vi skal hen til maj, før den store Renault Talisman får premiere – og det både som sedan og stationcar.

E-Mehari er navnet på Citroëns nye elbil, som i begyndelsen af det nye år bliver sendt på markedet i Frankrig. (Foto: PR) Bilnyheder Så særpræget har du aldrig set en elbil før

13 kommentarer
Vis kommentarer