Så mange dumper køreprøven i din landsdel

Der er stor forskel på jyder og sjællændere, når det handler om dumpeprocenten til køreprøven - se hvordan tallene ser ud for din landsdel

Tætheden i trafikken spiller tilsyneladende en væsentlig rolle for dumpeprocenten - tal fra Rigspolitiet viser store forskelle på landsdelene. (Arkivfoto: Peter Hove Olesen)
Tætheden i trafikken spiller tilsyneladende en væsentlig rolle for dumpeprocenten - tal fra Rigspolitiet viser store forskelle på landsdelene. (Arkivfoto: Peter Hove Olesen)

Der er stor forskel på pris, tid og kvalitet hos landets køreskoler, som naturligvis er vigtige parametre, når man som ung skal ud og lære at køre bil.

Volkswagen Up har generobret titlen som Danmarks mest solgte bilmodel, men også SUV-modellerne sælger stort. (Foto: PR) Bilnyheder Top 10: Her er de mest populære biler lige nu

Men der er også mange andre faktorer, der spiller ind på dumpeprocenten, og her ser blandt andet befolkningstætheden – og dermed også tætheden i trafikken – ud til at spille en rolle.

Jylland slår Sjælland
Tal fra Rigspolitiet viser nemlig, at dumpeprocenten hos de jyske politikredse generelt er mindre end på Sjælland - særligt i hovedstadsområdet.

De første Polestar-modeller fra Volvo kom på markedet i 2014. Nu skal de to nye modeller være med til at drive mærkets globale udbredelse. (Foto: PR) Bilnyheder Volvo klar med to hårdtpumpede familiebiler

Mens de fleste jyske politikredse har en dumpeprocent ved køreprøven på mellem 25 og 35, ligger både Nordsjælland og København med en dumpeprocent på over 40.

Og det er tilsyneladende ikke bare, fordi at kørelærerne i hovedstadsområdet generelt er dårligere end de jyske. Ved teoriprøverne klarer de unge i København og Nordsjælland sig nogenlunde lige så godt som deres jyske og fynske kammerater.

Det bliver sjældent modtaget særlig positivt, når en bilist mister kørekortet. (Arkivfoto: Rumle Skafte) Bilnyheder Rasende bilist mistede kørekortet – nu takker han politiet

Så hvis man gerne vil øge chancerne for at bestå, kan det måske betale sig at holde en lang sommerferie og tage kørekortet i Vestjylland eller på Bornholm, hvor trafikken er overskuelig, og trafikanterne er få.

Herunder kan du se de specifikke tal for din landsdel.

BMW 7-serie er for mange en uopnåelig bilmodel, men nu kan den lejes hos Sixt for omkring 2.000 kr. pr. dag. (Foto: Esben Skrumsager) Bilnyheder Lej dig til luksus: Vilde sportsvogne og ministerbiler

Se, hvilke fejl de fleste bilister oftest laver her.

35 kommentarer
Vis kommentarer